Άνθιμος: Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα – BINTEO

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς».

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία τόνισε: «Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα».

Ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου τον ρώτησε: «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;» για να πάρει την απάντηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ’ έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία, πνευματικά εννοώ δική μου, και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν».

Όσο για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την πρόσκλησή του προς τους ομοφυλόφιλους για την παρέλαση Υπερηφάνειας στην πόλη, ο Μητροπολίτης Ανθιμος είπε: «Τον Μπουτάρη τον συμπαθώ ως άνθρωπο, απορρίπτω την ιδεολογία του»

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Δείτε επίσης:

Κι άλλο θύμα στη σχολή του Γιακουμάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ