Άφησε σημείωμα ο αυτόχειρας του Συντάγματος

Στο enikos.gr έφτασε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, που υπογράφει “η οικογένεια”, το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείωμα στο οποίο ο 77χρονος εξηγεί τους λόγους που έφτασε στο απονενοημένο διάβημα, βρέθηκε στο σπίτι του αυτόχειρα από μέλος της οικογένειάς του.  Διαβάστε τι γράφει το σημείωμα που άφησε ο 77χρονος λίγο πριν αυτοπυροβοληθεί

“Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα για αυτή.Επειδή έχω μία ηλικία που δε μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δε βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος  πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους Εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι. (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνο)”

 Ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός στις 9 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος έβγαλε πιστολί, στα σκαλάκια που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της πλατείας, και αυτοπυροβολήθηκε.  Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο άνδρας πριν αυτοκτονήσει, είπε “Δε θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου”. Στο σημείο έσπευσαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ, καθώς και ένα ασθενοφόρο, προκειμένου να παραλάβουν το άψυχο σώμα του άνδρα.Μετά από έντολή του ιατροδικαστή, η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τη διενέργεια νεκροψίας. Σύμφωνα με έγγραφο που βρήκε πάνω του η Αστυνομία, ο αυτόχειρας γεννήθηκε το 1935 και είναι 77 ετών.Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που το άψυχο σώμα του άνδρα μεταφερόταν στο ασθενοφόρο, ο συγκεντρωμένος κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του αυτόχειρα εργάζεται σε γραφείο βουλευτή. Στο σημείο της αυτοκτονίας τελείται τρισάγιο.  

Κ. Λουράντος: Τον ήξεραΣχετικά με την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού το πρωί στο Σύνταγμα, μίλησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, στον Real FM.Όπως ανέφερε, γνώριζε τον αυτόχειρα και σημείωσε ότι επρόκειτο για πολύ καλό συνάδελφο.Τέλος διευκρίνισε ότι δεν γνώριζε εάν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.    Η στιγμή που ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ