Ελεύθεροι αφέθηκαν 7 μοναχοί της παλιάς αδελφότητας Εσφιγμένου

Οι επτά μοναχοί της παλιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, κατηγορούνται για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο της Μονής στις Καρυές αφέθηκαν ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην β’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, η αιτία των οποίων ήταν η προσπάθεια δικαστικών επιμελητών να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο κατ’ εφαρμογήν προηγούμενης δικαστικής απόφασης, εκτοξεύτηκαν ακόμη και βόμβες μολότοφ.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν χθες οι πρώτοι πέντε κατηγορούμενοι μοναχοί, ανάμεσά τους κι ο ηγούμενος Μεθόδιος, ενώ μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Την ίδια αντιμετώπιση είχαν σήμερα, από ανακρίτρια και εισαγγελέα, άλλοι επτά κατηγορούμενοι μοναχοί και μόνο σε έναν επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται για έναν μοναχό που ομολόγησε ότι πέταξε δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Για την υπόθεση θα λογοδοτήσει το επόμενο διάστημα ένας ακόμη κατηγορούμενος μοναχός που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, συμφωνά με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όσοι απολογήθηκαν σήμερα φέρονται να απέδωσαν τις πράξεις τους στην προσπάθεια να υπερασπιστούν το αντιπροσωπείο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι βρίσκονταν σε θέση άμυνας.

Τα συγκεκριμένα επεισόδια συνδέονται με την πολυετή διαμάχη μεταξύ παλιάς και νέας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου.

Διαβάστε επίσης.

“Θέμα χρόνου” να ξανασκότωνε ο serial killer

Ο 40χρονος ιερέας της Αλοννήσου “έφυγε” μέσα στην εκκλησία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ