13 οι νεκροί του Norman Atlantic σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή – ΤΩΡΑ

Η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 13 ανθρώπους —μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί ναυτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης—, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα αφού οι ιταλικές αρχές έχουν διαπιστώσει ήδη την παρουσία παράνομων μεταναστών μεταξύ των επιβατών και θεωρούν μη αξιόπιστη τη λίστα των επιβαινόντων.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι απόψε εντοπίστηκε και περισυνελέγη άλλο ένα πτώμα από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

Εκτός από τους έντεκα επιβάτες, δύο Αλβανοί ναυτικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ο κάβος του ρυμουλκού στο οποίο επέβαιναν.

Από τους 371 επιβάτες που έχουν σωθεί, οι 234 είναι Έλληνες, 54 Τούρκοι, 22 Αλβανοί, 22 Ιταλοί, 10 Ελβετοί και 9 Γάλλοι. Υπάρχουν επίσης μεμονωμένοι υπήκοοι άλλων χωρών, αλλά και δύο σκυλάκια.

Εκτός από την ελληνική δικαιοσύνη, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία θα εξεταστούν επίσης από τις ιταλικές και τις αλβανικές αρχές. «Επαφίεται στη δικαιοσύνη να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από τα Τίρανα όπου πραγματοποίησε μια επίσκεψη-αστραπή σήμερα το απόγευμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης του Norman Atlantic – ΒΙΝΤΕΟ 

Σε εξέλιξη νέα έρευνα για τους αγνοούμενους του Norman Atlantic

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ