Ολόκληρο το πόρισμα “φωτιά” για το λούνα πάρκ στο Ελληνικό

Ολόκληρο το πόρισμα “φωτιά” για το λούνα πάρκ στο Ελληνικό

 

Της Στεφανίας Κασίμη

 

Ολόκληρο το καυτό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ο 13χρονος μαθητής και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του, αποκαλύπτει το enikos.gr.

Οι επιθεωρητές καταγράφουν μέσα σε 21 σελίδες όλες τις άγνωστες, μέχρις στιγμής, λεπτομέρειες της υπόθεσης, καταλήγοντας σε διαπιστώσεις και συμπεράσματα που αναδεικνύουν τις αδιανόητες παραλείψεις και τους λανθασμένους χειρισμούς του δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έδιναν δωρεάν προσκλήσεις για το λούνα πάρκ

 

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι ο δήμος Ελληνικού, παρότι δεν είχε προβεί σε κανέναν έλεγχο για τη χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας στην επιχείρηση, ενώ μοίραζε μέχρι και δωρεάν προσκλήσεις προκειμένου να επισκεφθούν τα παιδιά το συγκεκριμένο λούνα παρκ.

Συγκεκριμένα, το 2011, όταν το συγκεκριμένο λούνα παρκ είχε εγκατασταθεί πάλι στο πάρκο Αφροδίτης, ο δήμος Ελληνικού από κοινού με την Happy Fun Park προσκαλούσαν τους δημότες να φέρουν τα παιδιά τους για να διασκεδάσουν δωρεάν. Τα “κουπόνια” αυτά είχαν μοιραστεί ακόμη και σε δημοτικά σχολεία.

Τόσο απλά. Πρόσκληση σε ένα λούνα παρκ που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας, που είχε εγκατασταθεί παράνομα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης του και που λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της επιχείρησης δεν διασφαλίστηκαν ποτέ οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 28 Δεκεμβρίου του 2011, το θέμα είχε θέσει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ιωαννίδης (ο οποίος σημειωτέον ήταν στην παράταξη του κ. Κορτζίδη και ανεξαρτητοποιήθηκε), καταθέτοντας την επίμαχη πρόσκληση.

 «Ήρθε στα χέρια μου μια πρόσκληση, η οποία περιγράφει, σας το διαβάζω έτσι όπως είναι και θα σας το δώσω βέβαια:

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και η διεύθυνση του  Happy Fun Park σας προσκαλεί να ψυχαγωγηθείτε σε ένα από τα παιχνίδια μας δωρεάν. Καλές γιορτές κλπ», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο ίδιος είχε σημειώσει ότι αυτή την πρόσκληση μοίραζαν στα παιδιά των δημοτικών σχολείων, ρωτώντας να μάθε αν είχε δοθεί έγκριση γι’ αυτή την ενέργεια;

Ποια ήταν η επίσημη απάντηση του δήμου, μέσω του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μπούκα;

«Σε αυτό το θέμα, σε αυτή την πρόσκληση, που αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης, δεν υπάρχει καμία…Δεν ξέρω γιατί τη χρησιμοποίησε. Και στα σχολεία πού; μέσα στα σχολεία; Είναι ευθύνη των διευθυντών, αν μοιράστηκε κάτι τέτοιο. Κακώς, αν μοιράστηκε εντός των σχολείων. Πιστεύω έξω από την πόρτα. Έξω από την πόρτα έχει δικαίωμα να δίνει…Εντός των σχολείων δεν μοιράζεται κανένα διαφημιστικό έντυπο».

Δηλαδή, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο απασχόλησε μόνο το μέρος όπου μοιράστηκε η πρόσκληση, όχι ότι ο δήμος προσκαλούσε μικρά παιδιά σε ένα παράνομο λούνα παρκ, που λειτουργούσε παράνομα υπό την ανοχή του.  

Η «άψογη συνεργασία» με τον δήμο

Ενδεικτικά είναι επίσης τα όσα προκύπτουν από τις τρεις αιτήσεις της εταιρείας προς το δήμο για παραχώρηση του τόσο του πάρκου Αφροδίτης όσο και του χώρου απέναντι από εμπορικό κέντρο επί της Λ.Κύπρου.

Ειδικότερα, στην αίτηση της Happy Fun ΕΠΕ, στις 20/02/12 για το χώρο στο τέρμα της Λ.Κύπρου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας γνωρίζω ότι η εταιρεία μέχρι σήμερα είναι άψογη σε συνεργασία με το δήμο σας και έχει θετική απήχηση από τους δημότες σας».

Επίσης, ειρωνικό ακούγεται ότι στην πρώτη αίτησή της εταιρείας για παραχώρηση του πάρκου Αφροδίτης, όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα σημειώνεται ότι «τα παιχνίδια μας είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχουν και ασφάλεια προς τρίτους»…

Εταιρεία «φάντασμα»

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι υπάλληλοι της εφορίας που μετέβησαν στην Παλλήνη στην οδό Ύδρας -στην έδρα δηλαδή που δηλώνει η εταιρεία-ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ- προκειμένου να επιδώσουν έγγραφα, δεν βρήκαν… γραφεία.

Ενώ, όπως αναφέρεται στο πόρισμα των επιθεωρητών, η εταιρεία δεν είχε δηλώσει μέχρι σήμερα στην ΔΥΟ Παλλήνης, όπου έκανε έναρξη εργασιών, την έναρξη λειτουργίας κανενός υποκαταστήματος (ούτε στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης).

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ