Πρεμιέρα για την Ψηφιακή Αλάνα-Οι συμβουλές του Μ. Σφακιανάκη

Πρεμιέρα για την Ψηφιακή Αλάνα-Οι συμβουλές του Μ. Σφακιανάκη

Τον νέο ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr παρουσίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό τον Μανώλη Σφακιανάκη, παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη, του κλαδάρχη Ασφάλειας Ηλία Γεωργόπουλου, του κλαδάρχη Τάξης Δημήτρη Σοφιού, του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο χώρος του Διαδικτύου ώστε να σερφάρουν με ασφάλεια οι μαθητές και τόνισε ότι δεν πρέπει να «κυνηγάνε» τους βαθμούς καθώς και εκείνος τελείωσε «με 15,4 παρόλα αυτά η ζωή του πήγε μια χαρά».

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πήρε σειρά, συνεχάρη τον κ. Δένδια, τον κ. Σφακιανάκη και τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει το χώρο του Διαδικτύου όπως επίσης και ότι ως πολιτεία πρέπει να θωρακίσουμε το χώρο του σχολείου από τη βία που εκδηλώνεται στο Διαδίκτυο.

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Σφακιανάκης, είπε ότι «πρέπει να διασφαλιστεί το παιχνίδι των παιδιών στο Διαδίκτυο. Να είναι ένα πραγματικό παιχνίδι χωρίς παιδόφιλους». Προέτρεψε δε, τα παιδιά να μην «τσιμπάνε» από τους ψηφιακούς φίλους και να έχουν στο Διαδίκτυο φίλους από την πραγματική τους ζωή.

Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Πατήστε εδώ για να μπείτε στο www.cyberkid.gov.gr

 

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ