Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι;

Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι;

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν γυναίκες και άνδρες που ψάχνουν για σύντροφο ή βρίσκονται ήδη σε μια σχέση είναι η ηλικία του συντρόφου τους.

Γιατί όμως η ηλικία θεωρείται τόσο σημαντικός παράγοντας στην ευτυχία ενός ζευγαριού;

Καταρχάς, η χρονολογική ηλικία από μόνη της μας δίνει ορισμένες πληροφορίες για το άτομο που έχουμε απέναντί μας, χωρίς να χρειαστεί να το γνωρίσουμε σε βάθος: Μπορούμε από την ηλικία του να υποθέσουμε βασικά πράγματα, όπως αν έχει τελειώσει με διάφορες υποχρεώσεις (πχ σπουδές ή στρατό, αν είναι άνδρας) σε τι φάση επαγγελματικής αποκατάστασης βρίσκεται, αν είναι πιθανό να επιδιώκει μια μόνιμη σχέση με σκοπό το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας, πώς είναι η υγεία του ή η γονιμότητά του (κυρίως για γυναίκες) και άλλα παρόμοια ζητήματα.

Από την άλλη, όμως, η χρονολογική ηλικία πολλές φορές αποτελεί και μια ένδειξη -δυστυχώς όμως όχι αλάνθαστη!- για την ωριμότητα του συγκεκριμένου ατόμου. Έτσι, πολλές φορές ξεκινώντας μια νέα σχέση με ένα μεγαλύτερο άτομο, κανείς θεωρεί ότι πρόκειται για πιο ώριμο και συνειδητοποιημένο άτομο που θα προκαλέσει λιγότερες δυσκολίες και προβλήματα στη σχέση, κάτι που δυστυχώς δεν είναι πάντα αληθινό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ