Εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση 100 εκατ. ευρώ

Εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση 100 εκατ. ευρώ

 

Το εδώλιο του δικαστηρίου δείχνει ο εισαγγελέας, κ. Καψιμάλης, με πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο στους περισσότερους εμπλεκόμενους στη χορήγηση των επισφαλών δανείων της Proton Bank ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, για την περίοδο κατά την οποία στο τιμόνι της τράπεζας βρισκόταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Όπως μετέδωσε η Άννα Κανδύλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8, στην ίδια πρόταση ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση του κ. Λαυρεντιάδη με εγγύηση-μαμούθ 100 εκατ. ευρώ, καθώς και τεσσάρων πρώην μελών του Δ.Σ. και Επιτροπών Μισθοδοτήσεων της τράπεζας με εγγύηση 200.000 ευρώ για τον καθένα.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο εισαγγελέας προτείνει τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση εξόδου από το Νομό Αττικής, υποχρεωτική διαμονή στην οικία του, ρητή απαγόρευση επιβίβασης σε εναέρια  και πλωτά μέσα, καθώς και παράδοση του διαβατηρίου του. 

Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη κατά περίπτωση για τα εξής  αδικήματα : της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της απιστίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της άμεσης συνέργειας σε απάτη, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης, όσο και οι υπόλοιποι προφυλακισθέντες θα έπρεπε να αποφυλακίζονταν σε λιγότερο από 3, 5 μήνες, λόγω παρέλευσης του 18μηνου που προβλέπεται για την προσωρινή κράτηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ