Ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Κατσαρός για την Τζένη Βάνου

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Κατσαρός για την Τζένη Βάνου

Τη βαθιά τους θλίψη για τον χαμό, το πρωί της Τετάρτης, της μεγάλης κυρίας του ελληνικού πενταγράμμου, Τζένης Βάνου, εξέφρασαν ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Κατσαρός, άνθρωποι που τη γνώριζαν και μοιράστηκαν μαζί της σπουδαία τραγούδια, αλλά και πολλές πτυχές της προσωπικής της ζωής.

Για το «αηδόνι» του που έφυγε, μίλησε ο γνωστός συνθέτης και μέντοράς της – σύμφωνα με την ίδια – Μίμης Πλέσσας: «Όταν κάποια στιγμή ένα πολύ δυνατό φως σβήσει, για αρκετό καιρό θα πρέπει να συνηθίσουμε στο καινούριο σκοτάδι και να δοκιμάσουμε, πώς τουλάχιστον τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα βρουν το φως. Για μένα ο απότομος τρόπος που έμαθα το χαμό της Τζένης ήταν συγκλονιστικός. Κάποια στιγμή είχα χάσει τη φωνή μου, είχα συγκινηθεί υπέρ του δέοντος», δήλωσε συγκινημένος ο Μίμης Πλέσσας.

«Είχε το θείο χάρισμα της φωνής της που για μένα την κάνει από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες του ελληνικού ελαφρού και έντεχνου τραγουδιού. Είμαστε τυχεροί γιατί μας άφησε κληρονομιά τα τραγούδια της, τα οποία θα ακούγονται για πολλά χρόνια λόγω της φωνής της », λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατσαρός με τον οποίο η Τζένη Βάνου είχε συνεργαστεί από τα πρώτα κιόλας καλλιτεχνικά της βήματα, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μίμης Πλέσσας.

«Με τη Τζένη γνωριστήκαμε από πολύ παλιά, αμέσως μόλις τη γνώρισε ο Πλέσσας. Συνεργαστήκαμε στο ραδιόφωνο με τις επιθεωρήσεις που κάναμε, στη συνέχεια συνεργαστήκαμε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τη «Νεράιδα» και αργότερα η συνεργασία μας συνεχίστηκε και στη δισκογραφία, αλλά και στην τηλεόραση. Είχαμε μια σχέση πολύ άμεση, μέχρι και το τελευταίο πολύ γνωστό τραγούδι που της έγραψα το «Έρωτα μου ανεπανάληπτε» που τραγούδησε σε έναν από τους τελευταίους της δίσκους», αναφέρει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

«Ήταν μια κυρία του ελληνικού τραγουδιού, οι συνεργασίες της ήταν πάντα άψογες με τους συναδέλφους της, καθώς υπήρξε πολύ αγαπητή. Ήταν πολύ αξιοπρεπής, καταπληκτική μητέρα και μια κοπέλα που αγωνίστηκε από τα πρώτα της βήματα, με σκληρή δουλειά και ξενύχτια», συμπλήρωσε ο Γιώργος Κατσαρός.

Η κηδεία της Τζένης Βάνου θα τελεστεί από το κοιμητήριο Νέας Σμύρνης την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 11:30.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ