Πλοίο «κόλλησε» σε αβαθή στη Στυλίδα

Πλοίο «κόλλησε» σε αβαθή στη Στυλίδα

Παρά τις προσπάθειες, που κατέβαλε για αρκετές ώρες ο Τούρκος καπετάνιος, δεν κατάφερε να «ξεκολλήσει» το φορτηγό πλοίο από τα αβαθή, όπου προσάραξε και αναγκάστηκε να ενημερώσει το λιμεναρχείο Στυλίδας και να ζητήσει βοήθεια.

Για να απεγκλωβιστεί το φορτηγό πλοίο πρέπει να έρθει μεγάλο ρυμουλκό και να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, καθώς και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση διαρροής πετρελαίου που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο Μαλιακό κόλπο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό το Φ/Γ πλοίο «TINAZTEPE-S» έχει Τουρκική σημαία, με πλήρωμα 12 αλλοδαπούς και μετέφερε 1400 τόνους λίπασμα με προορισμό το λιμάνι της Στυλίδας.

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου δεν υπάρχει εισροή υδάτων, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται, από το Λιμεναρχείο Στυλίδας, ενώ ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, «μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα αυτό Νηογνώμονα», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Λιμενικού.

Πηγή: lamiareport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ