Στο μικροσκόπιο το οπλοστάσιο

Στο μικροσκόπιο το οπλοστάσιο

Τον ενδεχόμενο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη αναζητούν οι αρμόδιες αρχές που επικεντρώνουν τις έρευνες τους στο οπλοστάσιο που βρέθηκε στο Κορωπί, τις δικαστικές υποθέσεις που έχει εμπλακεί αλλά και τα οικονομικά του.

Η Αντιτρομοκρατική ήδη πραγματοποιεί μία γιγάντια επιχείρηση έρευνας του οπλοστασίου που εντοπίστηκε στο μουσείο όπλων του φυγόδικου επιχειρηματία και ελέγχει βήμα – βήμα τις εγκαταστάσεις του ιδρύματός του, έκτασης 4.000 στρεμμάτων, στο Κορωπί. Οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 2 εβδομάδες, καθώς έχουν εντοπιστεί 25 κοντέινερ με πολεμικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα κοντέινερ που ανοίγουν οι αστυνομικοί ένα προς ένα ανακαλύπτονται πολεμικά ντουφέκια και εξαρτήματα από αυτόματα όπως τύπου G3 και πιστόλια τύπου Glock και Zastava. Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν ένα – ένα τα παραστατικά του κάθε όπλου και την ίδια στιγμή οι οπλουργοί της αστυνομίας θα ελέγξουν εάν τα όπλα αυτά θα μπορούσαν με κάποιες μικρές μετατροπές να είναι λειτουργικά και να χρησιμοποιηθούν σε κανονικές συμπλοκές.

Το βασικό ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αρχές είναι πως εισήλθαν στην χώρα μας τα όπλα και γιατί δεν ανακλήθηκαν οι άδειες όταν υπήρξε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματίας για οικονομική υπόθεση.

Παράλληλα, πιθανότητες, λοιπόν, για τυχόν διασυνδέσεις του 52χρονου επιχειρηματία με αστυνομικούς ερευνώνται και από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, οι δικαστικές αρχές δίνουν εντολή να συγκεντρωθούν όλες οι δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τον φυγόδικο επιχειρηματία, που ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Παράλληλα εκδόθηκε και νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για κακουργηματική διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Επιπλέον, οι αρμόδιοι έχουν ξεκινήσει να ελέγχουν εξονυχιστικά και το οικονομικό προφίλ του ανθρώπου που δήλωνε εφοπλιστής και κτηματομεσίτης. Ιδιαίτερα οι αρχές εξετάζουν τις εταιρείες του, τις σχέσεις και τις συναλλαγές που είχαν καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ