Απείλησε με όπλο αστυνομικούς

Απείλησε με όπλο αστυνομικούς

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης τρεις άνδρες που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα το πρωί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο της Κρήτης, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τρεις άνδρες, ηλικίας 28, 29 και 20 ετών, που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι τρεις συλληφθέντες, ενώ βρισκόντουσαν ως θαμώνες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο  του Ηρακλείου, προκάλεσαν απρόκλητα φθορές στο εσωτερικό του καταστήματος, ενώ ο 28χρονος που έφερε πιστόλι πυροβόλησε τρεις φορές, εντός και εκτός του καταστήματος, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων θαμώνων και διερχόμενων από το σημείο πολιτών.

Στη συνέχεια, ο 29χρονος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ από τον 47χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κατάστημα.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατέφθασαν στο σημείο για να επιληφθούν στο περιστατικό. Όταν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον 28χρονο, αυτός προσπάθησε να πυροβολήσει δύο φορές εναντίον τους, χωρίς ωστόσο το όπλο να εκπυρσοκροτήσει καθώς ήταν κενό λόγω των προγενέστερων πυροβολισμών.

Οι τρεις δράστες ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως αντιστάθηκαν σθεναρά με σκοπό να αποφύγουν τη σύλληψη τους.

Στην κατοχή των δραστών και στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm, ένα μαχαίρι, δύο κάλυκες διαμετρήματος 9 mm, μία βολίδα πυροβόλου όπλου και ένα πλήρες φυσίγγιο διαμετρήματος 9 mm .

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ