Έκκληση ΠΟΕ-ΟΤΑ στους δημοτικούς αστυνομικούς

Έκκληση ΠΟΕ-ΟΤΑ στους δημοτικούς αστυνομικούς

 

Ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους δημοτικούς αστυνομικούς να καταθέσουν αιτήσεις ακυρώσεως και αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως στις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας, εξέδωσε η ΠΟΕ- ΟΤΑ σήμερα, ημέρα κατάργησης, σύμφωνα με το νόμο, της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ- ΟΤΑ, καθώς δεν είναι μέχρι στιγμής δεδομένη η μετάταξη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία ή άλλους φορείς ή υπηρεσίες του Δημοσίου, συστήνεται στους υπαλλήλους να αντιδράσουν νομικά προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, συστήνεται, μόλις κοινοποιηθεί στον υπάλληλο η διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας, αυτός ή αυτή να την παραλάβει «με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος». Στη συνέχεια, εάν επιθυμεί να κινηθεί νομικά, συστήνεται η άσκηση αίτησης ακύρωσης στη διαπιστωτική πράξη στο Διοικητικό Εφετείο, προκειμένου «ο υπό διαθεσιμότητα δημοτικός αστυνομικός να προασπίσει τα έννομα συμφέροντά του ενόψει του υπαρκτού κινδύνου να μη μεταταχθεί ή μεταφερθεί σε άλλη δημόσια υπηρεσία».

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ επισημαίνει ότι η άσκηση της αίτησης ακυρώσεων δεν επηρεάζει ούτε κατ’ ελάχιστον τη διαδικασία κινητικότητας των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι μπορούν να παραιτηθούν από την αίτηση ακυρώσεως, όποτε το επιθυμούν μέχρι τη συζήτησή της στο Διοικητικό Εφετείο.

Παράλληλα, οι υπό διαθεσιμότητα δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν να ασκήσουν αίτηση αναστολής εκτέλεσης, ζητώντας την αναστολή ισχύος της πράξης διαθεσιμότητας και τη χορήγηση προσωρινούς διαταγής για την αναστολή της ισχύος της. Σε περίπτωση που η αίτηση αναστολής γίνει δεκτή, οι αιτούντες εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα έως την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης ακυρώσεως.

Τα συγκεκριμένα ένδικα βοηθήματα κρίνεται σκόπιμο να ασκηθούν από σήμερα (οπότε τίθενται σε διαθεσιμότητα), δεδομένου ότι ισχύει προθεσμία 60 ημερών από την παραλαβή της διαπιστωτικής πράξης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ