ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και διαμαρτυρία

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και διαμαρτυρία

 

Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου προχωρά σήμερα η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το Δημόσιο.

Στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε τη δραματική -όπως ανέφερε- συρρίκνωση Υπηρεσιών του Δημοσίου, «μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων, ιδίως στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και «εν ψυχρώ απολύσεις 15.000 εργαζομένων καθώς και 25.000 διαθεσιμότητες – απολύσεις εργαζόμενων στο Δημόσιο».

Διεμήνυσε παράλληλα ότι «αν δεν σταματήσουν την πολιτική της ανεργίας, της εξαθλίωσης του λαού μας, πολιτική που συσσωρεύει ερείπια στην ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσουν τους σκληρούς πολύμορφους, παρατεταμένους αγώνες μας, που σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα θα οδηγήσουν στην ανατροπή αυτής της πολιτικής».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ