Οι έρωτες του καλοκαιριού δοκιμάζουν τη σχέση μας

Οι έρωτες του καλοκαιριού δοκιμάζουν τη σχέση μας

 

Το καλοκαίρι είναι αφροδισιακό. Τα ρούχα ελαφραίνουν, τα κοκτέιλ ρέουν άφθονα, η θάλασσα και το νησί απελευθερώνουν τη φαντασία και η διάθεση προσκαλεί για φλερτ. Τι συνέπεια έχουν όμως όλα αυτά στις σχέσεις μας; Σύμφωνα με έρευνες, το καλοκαίρι αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά απιστίας με το 69% να δηλώνει ότι απάτησαν το ταίρι τους το καλοκαίρι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου όπου τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά μικρότερα. Τι συμβαίνει όμως το καλοκαίρι και μας «σπρώχνει» στην απιστία;

Γράφει η ψυχολόγος, Ξένια Ταρατίβα.

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι υπάρχουν άφθονοι πειρασμοί γύρω μας. Ο ελεύθερος χρόνος, ίσως οι χωριστές διακοπές από το σύντροφό μας, το γεγονός ότι στις διακοπές έχουμε πολύ μεγαλύτερη χρονική άνεση να βρεθούμε με περισσότερους ανθρώπους είναι παράμετροι που μπορεί να συμβάλλουν στην τέλεση της απιστίας.

Κατά τους θερμούς μήνες του χρόνου εμφανίζεται μία διάθεση να παραμερίσουμε τις αναστολές και τους κοινωνικούς κανόνες με αποτέλεσμα να γινόμαστε περισσότερο επιρρεπείς στην ελεύθερη σεξουαλική ζωή η οποία και οδηγεί στην απιστία. Η απιστία εκφράζει την ανάγκη των ανθρώπων για φυγή από την καθημερινότητα, για περιπέτεια, τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που παρουσιάζει και η επιθυμία μας για καλοκαιρινές διακοπές.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ