Γυναίκες σε ανδρικά… νερά

Γυναίκες σε ανδρικά… νερά

Δύο ανδρικά κάστρα στις Ένοπλες Δυνάμεις «αλώθηκαν» από δύο γυναίκες μέσα σε μία εβδομάδα. Και τα δύο «έπεσαν» από ναυτίνες.

Για πρώτη φορά η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έχει αρχηγό γένους θηλυκού, ενώ επίσης για πρώτη φορά τοποθετήθηκε γυναίκα στη θέση του υπασπιστή υπουργού Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα της αναπληρώτριας, Φώφης Γεννηματά. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν στο πλευρό της κ. Γεννηματά και άλλους υπασπιστές με… γόβα, τότε θα πρόκειται για ένα συντριπτικό πλήγμα στον ανδρικό πληθυσμό του Πενταγώνου.

Η πλωτάρχης Πηνελόπη Πουλή, είναι η πρώτη υπασπιστής στα χρονικά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ήδη έχει κάνει τις πρώτες εμφανίσεις της στο πλευρό της αναπληρώτριας υπουργού, Φώφης Γεννηματά. Η ίδια είχε προϊδεάσει για την επιλογή της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Τύπου της Κυριακής» δεν αποκλείεται να επιλέξει και υπασπιστές γυναίκες από τους άλλους δύο κλάδους, το Στρατό και την Αεροπορία. «Βρισκόμαστε σε αξιολόγηση βιογραφικών», είπε συνεργάτης της κα Γεννηματά και συμπλήρωσε πως «αν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν είναι καθόλου απίθανο».

Η Ελένη Ιωσήφ από την Κύπρο είναι η πρώτη αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στα 150 χρόνια λειτουργίας της. Μεγάλη τιμή για την ίδια, αλλαγή σελίδας στη Σχολή. Το ανδρικό «άβατο» έσπασε και η φωτογραφία παραλαβής της σημαίας κατά την καθιερωμένη τελετή ορκωμοσίας και παράδοσης ξιφών στους νέους σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 

Πηγή: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ