Βέλγοι… ως Έλληνες

Βέλγοι… ως Έλληνες

Τους πιο ένθερμους αλλά και αναπάντεχους υποστηρικτές της έχει βρει η χώρα μας στα πρόσωπα ενός άνδρα και μιας γυναίκας από την πόλη Μπρεντέν του Βελγίου, οι οποίοι αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι Έλληνας μπορεί να γεννιέσαι, αλλά σίγουρα… γίνεσαι κιόλας.

Ο 48χρονος Ντένις Γκος και η συνομήλική του Αννούσκα Πλόβιε είναι παντρεμένοι από το 1989, χρονιά που πραγματοποίησαν και τις πρώτες τους κοινές διακοπές στην Ελλάδα, ως μήνα του μέλιτος. Έκτοτε έχουν επιστρέψει στο «δεύτερο σπίτι τους», όπως πλέον αποκαλούν τη χώρα μας, 68 φορές, με την τελευταία τους επίσκεψη στις αρχές Ιουνίου.

Αγαπημένος τους προορισμός είναι η Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά, όπου από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και έπειτα έχουν προσφέρει τα μέγιστα σε κοινωφελή ιδρύματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις, μια και τα ταξίδια τους πλέον δεν γίνονται μόνο για λόγους αναψυχής.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο έρωτας με την Ελλάδα ήταν κεραυνοβόλος. Μετά το πρώτο μας ταξίδι, γυρίσαμε σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε καμία όμως από αυτές δεν νιώσαμε έτσι όπως στην Ελλάδα. Επιστρέψαμε λοιπόν το 1992 και από τότε ερχόμασταν σε ετήσια βάση. Από το 1996 οι επισκέψεις έγιναν δύο φορές τον χρόνο και τώρα πια ερχόμαστε σχεδόν πέντε φορές σε ετήσια βάση» τονίζουν.

Όσο για τις διαφορές των Ελλήνων που γνώρισαν στις πρώτες επισκέψεις τους και μετά, θεωρούν ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών.

 

Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ