• Κοτέτσι δίπλα σε Μεσαιωνικό κάστρο

  10:22 πμ, Δευτέρα 03 Ιουν 2013 10:22 πμ, Δευτέρα 03 Ιουν 2013

  Κοτέτσι δίπλα από Μεσαιωνικό κάστρο

  Ένα … κοτέτσι βρίσκεται δίπλα σε Μεσαιωνικό Κάστρο, που χτίστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννου το 1.476 μ.Χ. στη Ρόδο. Η ασυνήθιστη αυτή "παρέα", εντοπίσθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου.

  Μαζί εντοπίσθηκαν και ξένοι τουρίστες που απαθανάτιζαν τον ιδιαίτερο αυτό συνδυασμό με τις φωτογραφικές τους μηχανές...

  Ο Σύλλογος, σε ανακοίνωση του, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στη ζημιά που γίνεται στον τουρισμό από τέτοιου είδους «παρεμβάσεις».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Είναι πλέον σήμερα γνωστό ότι ο τουρισμός αποτελεί τον πλέον κερδοφόρο κλάδο για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και μοναδικός για την στήριξη των οικονομιών των μεγάλων και μικρών νησιών της χώρας.

  Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι αυτό που προσφέρει ο τουρισμός στους επισκέπτες είναι το φυσικό μας περιβάλλον ( ήλιος ,θάλασσα, φυσικά τοπία) και την μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά ( αρχαιότητες, μνημεία και ιστορικοί τόποι).

  Όσο αφορά το φυσικό μας περιβάλλον έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην ανάγκη για την αναβάθμιση, την προστασία του, την καθαριότητα και την αξιοποίηση των μοναδικών τοπίων φυσικής ομορφιάς. Όσο όμως αφορά τα ιστορικά μας μνημεία και την κατάσταση στα οποία βρίσκονται διαπιστώνουμε μερικές φορές παραλείψεις που αφορούν κυρίως την εικόνα που παρουσιάζουν τα ίδια τα μνημεία και ο περιβάλλον χώρο τους.

  Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη μας στα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου της κοινότητας του Αρχαγγέλου το οποίο βρίσκεται ανατολικά του οικισμού σε ύψωμα 200μ. Κτίστηκε από τους ιππότες του Αγίου Ιωάννου το 1476 μ.Χ. Η κατάσταση μέσα και έξω από το κάστρο δεν είναι η καλύτερη όσο αφορά την όψη, την πρόσβαση και την καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου σε ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο.

  Πολλοί ξένοι επισκέπτες προσπαθούσαν να αποθανατίσουν το κάστρο από τους πρόποδες του αποφεύγοντας επιμελώς να φωτογραφίσουν το περιβάλλοντα χώρο όπου συνυπάρχουν παλιές ξύλινες κατασκευές (παλιό κοτέτσι) και κάθε είδους άλλα άχρηστα υλικά. Δυστυχώς αυτή η εικόνα μόνο ντροπή προκαλεί για τον τόπο μας και την ιστορική μας κληρονομιά…».

  Πηγή: rodosalarm.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα