Σύλληψη 30χρονου για εκβιασμό

Σύλληψη 30χρονου για εκβιασμό

Προστασία έναντι αμοιβής πουλούσε ένας 30χρόνος στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος εκβίαζε 29χρόνη επιχειρηματία της περιοχής.

Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία η 29χρόνη, ο δράστης, υπήκοος Αλβανίας, από τον Ιανουάριο του 2013 την απειλούσε λεκτικά για τη ζωή της, ενώ ανάλογες απειλές ασκούσε και για μέλη της οικογενείας της. Μάλιστα ο ίδιος απαιτούσε από την 29χρόνη να του δίνει λεφτά ώστε να της εγγυηθεί την ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης της, ενώ ασκώντας σωματική βία σε αυτή κατάφερε να της αποσπάσει συνολικά 20.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας και ενώ ο επί σειρά μηνών εκβιασμός συνεχιζόταν ο δράστης απαίτησε εκ νέου χρήματα από την 29χρόνη, χτυπώντας την και τραυματίζοντάς την.

Μη αντέχοντας άλλο αυτή την ομηρία η 29χρόνη κατήγγειλε τα πάντα στην Αστυνομία, και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, εντός της οικίας της 29χρονης, στην οποία είχε εγκατασταθεί παρά την θέληση της, ενώ στην κατοχή του, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 275 ευρώ και 1.500 λεκ Αλβανίας καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η σχετική δικογραφία για τον 30χρονο, περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, διότι παρέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ κατηγορείται για εκβίαση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: thrakitoday.com

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ