Βόλτες στα νησιά με το… κινητό

Βόλτες στα νησιά με το… κινητό

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα αεροπλάνο. Το σκάφος πετά χαμηλά πάνω από την Ύδρα και εσείς παρατηρείτε το νησί.

Βλέπετε με κάθε λεπτομέρεια τα σπίτια, τις παραλίες, τα καταστήματά του. Όταν εντοπίζετε ένα ξενοδοχείο που σας ενδιαφέρει, το αεροσκάφος κατεβαίνει κι εσείς μπαίνετε μέσα. Περιηγείστε τους χώρους του, μεταφέρεστε σε ένα δωμάτιο, κι αν σας αρέσει κάνετε απευθείας κράτηση.

Παράλληλα, μια διαδραστική εγκυκλοπαίδεια σας παρέχει κάθε είδους χρηστική πληροφορία: Πρόγνωση του καιρού σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφόρου, ανακοινώσεις για τις αθλητικές διοργανώσεις στο νησί, φυσιολατρικές διαδρομές, ενημέρωση για το πού μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, βοήθεια για να νοικιάσετε επιτόπου αυτοκίνητο ή να εκδώσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ακόμη και τρισδιάστατη απεικόνιση του μανάβη ή του φαρμακοποιού που βρίσκονται κοντά στο ξενοδοχείο σας. Και όλα αυτά ακόμη κι αν βρίσκεστε στην άλλη άκρη του κόσμου…

Τη μοναδική αυτή δυνατότητα μαζί με πληθώρα άλλων online υπηρεσιών προσφέρει πλέον μια έξυπνη ελληνική εφαρμογή, το Smart-Hydra (www.smart-island.eu) που αναμένεται να ταράξει τα δεδομένα στον χώρο του τουρισμού. Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που επιτρέπει στον χρήστη να περιηγηθεί πάνω από το νησί σε 3D περιβάλλον και «φορτώνεται» δωρεάν σε tablets.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ