Συνεδριάζουν 2 ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζουν 2 ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Δύο Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσουν τελικά την Τετάρτη, παρά τα περί έκτακτης σύγκλησης της ΚΟ του κόμματος που είχαν νωρίτερα ακουστεί.

Ειδικότερα, στο ΚΤΕ Οικονομικών και Ανάπτυξης θα τεθούν επί τάπητος τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, καθώς και το σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που ουσιαστικά προανήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

Στην έτερη κοινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Εξωτερικών και Ανάπτυξης, αναμένεται να συζητηθούν ευρωπαϊκά και αναπτυξιακά ζητήματα, με επίκεντρο το νέο ΕΣΠΑ. Και στα δύο πάντως, δεν αποκλείεται να τεθούν επί τάπητος τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ και ο προγραμματισμός του ενόψει τυχόν αλλαγών στην κυβέρνηση, αλλά και ενόψει του συνεδρίου του που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο.

Σε κάθε περίπτωση, τα …σπουδαία αναμένονται στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος –που ίσως τώρα να ήταν ‘άκαιρη’ δεδομένων των κρίσιμων εξελίξεων για την χώρα στο εξωτερικό- όποτε και αν γίνει αυτή, καθώς την έχει ζητήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος που αναμένεται να δώσει και το ‘παρών’ μετά από μήνες απουσίας από τις κομματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Εκεί, δεν αποκλείεται να τεθεί ακόμα και θέμα ηγεσίας (που πάντως θεωρείται πιθανότερο να ‘πέσει’ στο τραπέζι του συνεδρίου), ή πάντως να …μετρηθούν τα κουκιά για καθέναν από τους ‘πόλους’ που σχηματίζονται στο εσωτερικό του αποδεκατισμένου πλέον κόμματος. 

Πηγή:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ