«Πολιτικό ατόπημα» από Σόιμπλε

“Πολιτικό ατόπημα” από Σόιμπλε 

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 

«Πολιτικό ατόπημα» χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Σόϊμπλε στο Μαξίμου. Συνομιλητές του Πρωθυπουργού τόνιζαν στο Real.gr ότι «δεν μπορεί λίγες ώρες μετά την κρίσιμη ψηφοφορία και ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού να δηλώνει ο Γερμανός υπουργός οικονομικών ότι το Eurogroup δεν θα ανάψει το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης».

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκινήσει κύκλο τηλεφωνικών επαφών τόσο με ανώτατους αξιωματούχους της Κομισιόν όσο και με ευρωπαίους ηγέτες. 

Παράλληλα συνομιλίες με ομολόγους του είχε και ο Γιάννης Στουρνάρας λίγα 24ωρα πριν από την συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να επικοινώνησε και με τον Βόλφανγκ Σόϊμπλε αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Ο κύκλος των επαφών με τους ευρωπαίους εταίρους θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. 

Συνάντηση Σαμαρά – Μπαρόζο 

Πρώτος θα αναχωρήσει ο Υπουργός Οικονομικών για την συνεδρίαση του Eurogroup, την Δευτέρα. Ο Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να φτάσει με την «ψυχή στο στόμα» καθώς τα μεσάνυχτα της Κυριακή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στην βουλή για τον προϋπολογισμό. 

Την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση που συνδιοργανώνουν ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τασκ και ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός Πέδρο Κοέλιο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διαλόγου για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της εκδήλωσης αναμένεται να θέσει το ελληνικό θέμα και τις εξελίξεις που υπάρχουν στον Ζ. Μπαρόζο.

Στουρνάρας και Βρούτσης στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ

Την ερχόμενη Τρίτη και την Τετάρτη οι Υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών αντίστοιχα θα μιλήσουν στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, παρουσιάζοντας ουσιαστικά τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την βουλή αλλά και τους στόχους που έχουν για την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. 

 

Έντονη ανησυχία στο Μαξίμου για το ΠΑΣΟΚ 

Στο Μαξίμου παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ καθώς κανείς δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην συνοχή της κυβέρνησης. «Κινούμενη άμμο» χαρακτηρίζουν τα όσα διαδραματίζονται στον κυβερνητικό εταίρο και περιμένουν να δουν που θα «καθίσει η μπίλια» για να εκτιμήσουν την κατάσταση η οποία όπως λένε συνεργάτες του Πρωθυπουργού χρειάζεται «ειδικούς και λεπτούς χειρισμούς». Επίσης γνωρίζουν πλέον ότι μετά τις διαγραφές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν συνολικά 148 βουλευτές!

 

Πηγή: real.gr 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ