ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση απελευθέρωση τώρα

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση απελευθέρωση τώρα

 Την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών του ιστιοφόρου Estelle ζητά με ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ καλώντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση να καταγγείλει την παράνομη επίθεση.  

Στο πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, επιβαίνουν και δυο βουλευτές μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Διαμαντόπουλος και Δ. Κοδέλας.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να καταγγείλει την παράνομη επίθεση στο πλοίο  «Εstelle» και να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών (…)

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επιλογή της σημερινής Ισραηλινής κυβέρνησης να παραβιάσει κατάφορα για μια ακόμα φορά το διεθνές δίκαιο με την επιχείρηση κατάληψης σκάφους σε διεθνή ύδατα και την απαγόρευση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και ενέργειες σε πολιτικό, κινηματικό, κοινοβουλευτικό και ευρωκοινοβουλευτικό επίπεδο τον αγώνα μέχρι την αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, με στόχο η ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και η αλληλεγγύη να είναι οι τελικοί νικητές σε όλους τους λαούς της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ