Μπακογιάννη:”Θα μείνουμε στην ΕΕ”

Ντ. Μπακογιάννη: “Θα μείνουμε στην ΕΕ”

 

 

Την βεβαιότητα της πως η Ελλάδα θα αντέξει της κρίσης και θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά της Γερμανίας, αφού επισήμανε πως η ελληνική κρίση της έχει επιφέρει 45 δισ. ευρώ.

“Η Γερμανία κέρδισε από την Ελληνική κρίση 45 δισεκατομμύρια ευρώ και, μέσω της όλης πολιτικής καθορισμού των τόκων, έδωσε στην Ελλάδα 15,2 δισεκατομμύρια”, είπε η κα. Μπακογιάννη μιλώντας την Τετάρτη σε ημερίδα της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών στο Βερολίνο.

Η κυρία Μπακογιάννη εξέφρασε την βεβαιότητά της ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και ζήτησε περισσότερο χρόνο.

“Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και εσείς χρειάζεστε μια Ευρώπη που να είναι ενωμένη και όχι ο ένας μετά τον άλλο να αποχωρούν από το ευρώ. Τον Ιούνιο ελήφθησαν πολύ καλές αποφάσεις για την ευρωζώνη, αλλά και εκτός αυτής. Πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν γίνεται να μείνουμε ακίνητοι”, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: “Ή θα προχωρήσουμε μπροστά ως Ευρωπαίοι, ή θα γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο ίδιο σημείο”, τόνισε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ μίας λύσης  «πακέτο» για το πρόβλημα χρέους της Ευρωζώνης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου, για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει ολόκληρη η Ευρωζώνη σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. ” Το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο για τους υπόλοιπους σε περίπτωση που η Ελλάδα πτώχευε” και πρόσθεσε: “Δεν έχει κανένα νόημα να υπάρξει η απόλυτη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα. Φανταστείτε ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν μπορούν να πάνε στο φαρμακείο. Υπάρχουν παιδιά που στην Ελλάδα του σήμερα, πεινάνε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πρέπει να πετύχουμε και για να πετύχουμε χρειάζεται περισσότερο χρόνος”, υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά τον κίνδυνο να ξεσπάσει στην Ελλάδα κοινωνική έκρηξη, εάν ο πολίτες δεν πεισθούν για τα οφέλη από την παραμονή στο ευρώ, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι για πρώτη φορά στην εικοσαετή πολιτική της καριέρα αντιμετωπίζει μια κατάσταση όπως αυτή που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, με την ενίσχυση ενός “αμιγώς φασιστικού” κόμματος.

“Πρέπει να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε περισσότερο, να δείξουμε σε αυτό το λαό το φώς στο βάθος του τούνελ. Και το ίδιο συμβαίνει και στη Γερμανία, με τον λαϊκισμό. Εμείς στην Ελλάδα εφηύραμε τη Δημοκρατία. Και μαζί με τη Δημοκρατία εφηύραμε και το λαϊκισμό. Είμαστε ειδήμονες σ’ αυτό. Και αυτόν το λαϊκισμό θα τον πληρώσουμε ακριβά. Και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη, θα τον πληρώσουμε ακριβά”, ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ