“Σύννεφα” Σαμαρά-Στουρνάρα

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, αλλά και την ενόχληση του για την μεγάλη χρονική καθυστέρηση που υπάρχει. Το Eurogroup χάθηκε πλέον καθώς μέχρι την Δευτέρα η Ελλάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει τα μέτρα. Πλέον το στοίχημα είναι να προλάβει η κυβέρνηση την Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου, προκειμένου στην καλύτερη περίπτωση να πάρει την επόμενη δόση στα μέσα Νοεμβρίου. Το γεγονός ότι η Τρόικα πήγε χθες στο Μαξίμου για μια «εθιμοτυπική» συνάντηση η οποία διάρκεσε μόλις 35 λεπτά ήταν κάτι που ενόχλησε τον Αντώνη Σαμαρά. «Κάποιοι βιάστηκαν να κλείσουν αυτή την συνάντηση» έλεγε με νόημα στο Real.gr συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς είναι γνωστό πως ο υπουργός Οικονομικών κλείνει τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με την τρόικα.

“Γιάννη πρέπει να τελειώνουμε άμεσα. Πρέπει να κλείσουμε το πακέτο των μέτρων χωρίς άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις” φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός στον υπουργό Οικονομικών, ενώπιον και των στενών συνεργατών του οι οποίοι πήγαν στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις, μετά τη συνάντηση με την τρόικα. Ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του αλλά και την ενόχληση του για την μεγάλη χρονική καθυστέρηση που υπάρχει. Το Eurogroup χάθηκε πλέον καθώς μέχρι την Δευτέρα η χώρα μας δεν μπορεί να παρουσιάσει τα μέτρα. Τώρα «μάχη» δίνεται για να προλάβει η κυβέρνηση την Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου προκειμένου στην καλύτερη περίπτωση να πάρει την επόμενη δόση στα μέσα Νοέμβρη.

Τις προσεχείς ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς θα επικοινωνήσει τόσο με τους αξιωματούχους της Κομισιόν όσο και με τους ευρωπαίους ηγέτες με κύριο στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις της τρόικας και να «κλειδώσει» το πακέτο των μέτρων ως έχει ή έστω με ελάχιστες αλλαγές.

Δεν αποκλείεται την Πέμπτη οπότε ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώνει η Herald Tribune, να προσπαθήσει να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Γαλλίας προκειμένου να θέσει το επίμαχο θέμα. Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ