Βρούτσης: Η επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ θα γίνει στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών

«Η επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους (σ.σ. μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Κατρούγκαλου) θα γίνει μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας» τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου . Μετά την απόφαση που θα σεβαστούμε, θα τοποθετηθούμε πάντως στις ράγες της με τις δικές μας διαρθρωτικές αλλαγές πάνω στον νόμο» είπε ο κ. Βρούτσης στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και ευχήθηκε «και ως πολίτης και ως υπουργός οι αποφάσεις να μην είναι τόσο δημοσιονομικά επιβαρυμένες για το ελληνικό δημόσιο».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε, επίσης, στις «ανοιχτές πληγές» που κληρονόμησε η κυβέρνηση της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ονοματίζοντας τις «”χρυσές” συντάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις 65.000 συντάξεις χηρείας που δεν είχαν λάβει τις προβλεπόμενες αυξήσεις και κενό με τον επανυπολογισμό». Ειδικά για τις συντάξεις χηρείας χαρακτήρισε «πρώτη προτεραιότητα» την έκδοσή τους.

Επισήμανε, δε, ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος από 1η Ιανουαρίου οι συντάξεις έπαιρναν συντάξεις στα τυφλά χωρίς να συνοδεύονται από εκκαθαριστικό. Ήρθε ο Συνήγορος του Πολίτη με απόφαση απαίτησε να εκδοθούν, τον αγνόησε η προηγούμενη κυβέρνηση και ερχόμαστε εμείς δεσμευμένοι με την προεκλογική τοποθέτηση και σήμερα στη γραμμή της διαφάνειας λέμε ότι θα εκδοθούν αυτό τον μήνα».

Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε ο υπουργός Εργασίας ότι «διαπιστώσαμε πως 222.983 περιπτώσεις συντάξεων δεν έχουν επανυπολογιστεί» ενώ χαρακτήρισε «άθλο» την έκδοση μέσα στον μήνα των περίπου 1,7 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών που δεν είχαν εκδοθεί.

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι «ενάντια στην ασυδοσία εργοδοτών που χρησιμοποιούν τη μερική απασχόληση ως πρόσχημα για πλήρη απασχόληση» προσθέτοντας ότι «όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε περιβάλλον μερικής απασχόλησης θα έχουν αυξημένη μισθοδοτική αντιμετώπιση για όσες ώρες εργάζονται επιπλέον».

Υπενθύμισε, τέλος, ότι η κυβέρνηση «όπως είχαμε πει προεκλογικά» θα προχωρήσει στη μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες τα επόμενα χρόνια μόνο στην πλήρη απασχόληση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ