Μητσοτάκης: Καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος – Η αποχή είναι η ήττα της Δημοκρατίας

Κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ να μην εφησυχάσουν, μετά «τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε» στις ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας πως δεν προεξοφλεί το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, και προς όλους τους Έλληνες και κυρίως τους νέους να μη χαθεί ούτε μία ψήφος, γιατί «η αποχή είναι η ήττα της Δημοκρατίας», απεύθυνε από την Αλεξανδρούπολη, τελευταίο σταθμό της σημερινής περιοδείας του στο νομό Έβρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε μαζί μας τη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Σας έχουμε διανείμει το πρόγραμμά μας, το οποίο δεν το κρύβουμε. Θέλουμε να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία, θέλουμε πάνω απ΄ όλα να δημιουργήσουμε δουλειές. Ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους, ξέρουμε πώς θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η ευημερία την οποία θα δημιουργήσουμε, θα αφορά όλους, πρωτίστως τους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά.

Παρότρυνε όλους όσοι δεν ψήφισαν την παράταξη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, «να σκεφτούν και πάλι τις επιλογές τους. Να μην χαραμίζουν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα τα οποία γεννήθηκαν μέσα σ΄ ένα περιβάλλον οργής, αλλά δεν έχουν ρόλο να παίξουν στη νέα φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε».

Μιλώντας στο κέντρο της πρωτεύουσας του Έβρου, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ακολουθεί σήμερα «μία αντίστοιχη διαδρομή με τη διαδρομή που ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πριν από ακριβώς 30 χρόνια, όταν μίλησε στην Αλεξανδρούπολη. Και τώρα πάλι σε άλλες συγκυρίες, η παράταξή μας καλείται ν΄ αναλάβει το κρίσιμο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης. Καλούμαστε ν΄ αναλάβουμε το έργο του, να προβάλουμε εντός κι εκτός Ελλάδας μία Ελλάδα φωτεινή, αισιόδοξη, μια Ελλάδα που μας αξίζει».

Χαρακτήρισε έμπειρο και ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό, για τον οποίο δήλωσε ότι έχει «πολύ υψηλές φιλοδοξίες. Θέλω εδώ να κάνουμε το τέσσερα μηδέν και μπορούμε να το πετύχουμε», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι «θα σταθούμε άξιοι της εμπιστοσύνης σας».

Έκανε λόγο για «φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια ειδικά για τη Θράκη, για τον Έβρο. Για να φτάσει το φυσικό αέριο παντού, για την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, για τη στήριξη του πανεπιστημίου, για την προστασία του περιβάλλοντος». Σχέδια για την υλοποίηση των οποίων απαιτείται, όπως εξήγησε, η συμμαχία της περιφερειακής διοίκησης.

Αναφερόμενος στη δεκαετία «της βαθιάς κρίσης» που προηγήθηκε, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η δεύτερη πενταετία της κρίσης ήτανε αχρείαστη. Σαν τέτοια εποχή, ακριβώς πριν τέσσερα χρόνια, κλείνανε οι τράπεζες και κάποιοι κάνανε την περήφανη διαπραγμάτευση, το κάλπικο δημοψήφισμα, για να κάνουνε τελικά το όχι ναι και να εξαπατήσουνε για άλλη μια φορά τους Έλληνες. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή μας».

«Όλα αυτά θα τα αφήσουμε πίσω μας. Ξέρουμε πώς θα διαπραγματευτούμε υπερήφανα στην Ευρώπη την επόμενη μέρα. Ξέρουμε πώς θα ξανακάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη στην Ευρώπη, ξέρουμε πώς θα κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ