• Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σαρίδης:Η Ένωση Κεντρώων ήταν το κόμμα του Προέδρου - Λεβέντης:Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη

  11:34 πμ, Πέμπτη 30 Μάι 2019 11:34 πμ, Πέμπτη 30 Μάι 2019

  Του Γιώργου Λυκουρέντζου

  Τη διάλυση της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη σήμανε η αποχώρηση του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη ο οποίος με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση γνωστοποίησε ότι ανεξαρτητοποιείται.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρίδης αν και παρέμενε τυπικά στην Κ.Ο της Ένωσης Κεντρώων αποτελούσε ξένο σώμα ήδη από την υπερψήφιση του προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο του 2018 ενώ πριν από λίγες ημέρες κόντρα στην κομματική γραμμή έδωσε και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

  Με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαρίδη οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων μένουν τέσσερις (Λεβέντης, Μεγαλομύστακας, Γεωργιάδης, Καβαδέλας) και επομένως με βάση τον Κανονισμό της Βουλής η Κ.Ο διαλύεται αυτοδικαίως.

  Λεβέντης για Σαρίδη στον Realfm 97,8: Ήταν εκτός κόμματος εδώ και δύο χρόνια - Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη

  κ. Σαρίδης ήταν εκτός κόμματος εδώ και δύο χρόνια" είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

  "Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη, ο μόνος τίτλος που δεν είχε ήταν του Συμπιλίδη, τον αποκτά από σήμερα" σχολίασε με νόημα.

  "Ένας που προδίδει ένα κόμμα πρέπει να παραδίδει την έδρα" τόνισε.

  "Σίγουρα θα είναι πιο αυστηρές οι επιλογές στα ψηφοδέλτια , οι δημοσιογράφοι είχαν περάσει την άποψη ότι είχα κάνει λάθος επιλογές. Στις προδοσίες δεν υπάρχουν λάθος επιλογές" πρόσθεσε.

  Ακούστε το ηχητικό:

  Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Σαρίδη μετά την ανεξαρτητοποίησή του - Σφοδρή επίθεση στον Βασίλη Λεβέντη

  Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο κ. Σαρίδης υποστήριξε ότι "από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισα το αποτέλεσμα των εκλογών τραγικό για την Ένωση Κεντρώων και περίμενα από τον Βασίλη Λεβέντη να αναλάβει την ευθύνη. Δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη και αντιθέτως τα έριξε στους Έλληνες πολίτες και τους κατηγόρησε ότι δεν ξέρουν πως ψηφίζουν, τους ίδιους πολίτες που μας είχαν τιμήσει με την ψήφο τους το 2015. Δεν μπορούμε τους πολίτες να τους ευχαριστούμε και μετά να τους κατηγορούμε".

  "Η απογοήτευση του κόσμου που εκφράστηκε με τη ψήφο τους στις ευρωεκλογές ήταν ένα καμπανάκι το οποίο έπρεπε να ακούσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Επί 9 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2018 που ουσιαστικά είχα τεθεί εκτός Κ.Ο, η διαγραφή μου δεν μπορούσε να υλοποιηθεί γιατί θα διαλυόταν η Κ.Ο. Προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι το κόμμα χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία, συλλογικές αποφάσεις, διάλογο. Τότε, είχα ζητήσει συνέδριο και γι΄αυτό είχα κατηγορηθεί σαν προδότης", πρόσθεσε.

  Επίσης, υπογράμμισε ότι "έκανα πάρα πολλές προσπάθειες επί δύο χρόνια να πείσω για τις αλλαγές που χρειάζονταν για να γίνει το κόμμα πιο ανοικτό, πιο δημοκρατικό. Έχω κάνει πάνω από 11 προσπάθειες να πείσω τον πρόεδρο. Το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μπήκε στη λογική της αυτοκριτικής το βράδυ των ευρωεκλογών μηδένισε οποιεσδήποτε ελπίδες είχα ότι θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε κάτι διαφορετικό".

  "Όπως αποδείχθηκε, η Ένωση Κεντρώων ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη", τόνισε.

  Ερωτηθείς με ποιο κόμμα θα κατέβει στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Σαρίδης δήλωσε ότι "δεν γνωρίζω, δεν έχω κάνει συζητήσεις. Είμαι υπέρ της περισσότερης δημοκρατίας, συνεργασίας, συνεννόησης, συναίνεσης», ενώ για το αν υπάρχει η πιθανότητα να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ''αν ήμουν κοντά σε κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα και αν ήθελα να κοιτάξω την πολιτική μου εξέλιξη, θα είχα ανεξαρτητοποιηθεί πολύ πιο πριν".

  "Το μήνυμα που θέλω να περάσω με την ανεξαρτητοποίησή μου είναι ο Βασίλης Λεβέντης να κάνει την αυτοκριτική του έστω και τώρα και ίσως του έχω κάνει ένα δώρο με αυτήν μου την κίνηση για να ξαναβάλει το κόμμα και τον εαυτό του μέσα στη Βουλή των Ελλήνων", πρόσθεσε.

  Ο κ. Σαρίδης ωστόσο δεν απέκρυψε ότι συμμετέχει σε συζητήσεις, διεργασίες που γίνονται από εξωκοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία συμμετείχαν στις ευρωεκλογές και δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. '' Γίνονται διεργασίες, γίνονται συζητήσεις αλλά υπάρχει ένα κακό μεταξύ αυτών των συζητήσεων ότι όλοι θέλουν να είναι αρχηγοί. Αν δεν λύσουν αυτό το πρόβλημα , δεν θα υπάρχει αίσιο τέλος σε αυτές τις συζητήσεις'', ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα