Μεγαλοοικονόμου: Δεν είμαι ομοφοβική

Με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δίνει κάποιες εξηγήσεις σε μία παρερμηνεία, όπως λέει, της αναφοράς της κατά τη συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, όπου, όπως σημειώνει, δημιουργήθηκε λανθασμένη εντύπωση προς το πρόσωπό της, και μάλιστα παρουσιάστηκε σε κάποιες εκπομπές ως ομοφοβική. Η κυρία Μεγαλοοικονόμου επιθυμεί, με τη δήλωσή της, να αποκαταστήσει την αλήθεια και επισημαίνει ότι ως προοδευτικός άνθρωπος, πολίτης και πολιτικός σέβεται και στηρίζει την έκφραση της σεξουαλικής ταυτότητας κάθε ατόμου ως ιδιαίτερη εκδήλωση της προσωπικότητάς του.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Μεγαλοοικονόμου:

“Δράττομαι της ευκαιρίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, να δώσω μερικές εξηγήσεις σε μια παρερμηνεία μιας αναφοράς μου κατά τη συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή με τον κ. Γιακουμάτο όπου δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση προς το πρόσωπό μου φθάνοντας στο σημείο να παρουσιασθώ σε κάποιες εκπομπές από δημοσιογράφους ως ομοφοβική.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ως προοδευτικός άνθρωπος, πολίτης και πολιτικός σέβομαι και στηρίζω την έκφραση της σεξουαλικής ταυτότητας κάθε ατόμου ως ιδιαίτερη εκδήλωση της προσωπικότητάς του.

Ό

ραμά μου ως πολιτικός είναι μια κοινωνία ανοικτή, χωρίς ταμπού και αυτό καταδεικνύει η όλη βουλευτική πορεία μου ως σήμερα.

Ήμουν από τους Βουλευτές που ψήφισαν τους νόμους για την ταυτότητα του φύλου και το σύμφωνο συμβίωσης.

Έχω συμμετάσχει με τοποθέτησή μου στις 17/2/2016 στο Συνέδριο της ΜΚΟ «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» με επίκεντρο το θέμα της ΛΟΑΤΚΙ γονεικότητας,

Έχω συναντηθεί με την Colour Youth στις 7/7/2016 όπου έγινε η παρουσίαση των επίσημων θέσεων και προτάσεών τους για την αντιμετώπιση της ομοφοβικής/τρανσφοβικής/αμφιφοβικής βίας και για την άρση των πάσης φύσεων διακρίσεων και αποκλεισμών κατά των ΛΟΑΤΚΙ + ανθρώπων στην Ελλάδα και έχω συμμετάσχει σε τρία Συνέδριά τους.

Επίσης συμμετείχα με τοποθέτηση στις 25/5/2017 στην ημερίδα «Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» που οργανώθηκε στο ΕΒΕΑ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας και του AIDS Healthcare Foundation Europe”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ