Σκουρλέτης: Καταφέραμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση

Η αξιοπιστία της χώρας έχει επανέλθει, μετά από χρόνια, είπε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «είμαστε σε θέση, μετά το 2010, να μιλάμε για ένα διαφορετικό δρόμο, που είναι ορατός» και εκφράζοντας την βεβαιότητα, ότι «ο λαός, όταν έρθει η ώρα, τον Οκτώβριο του 2019, θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στην τηλεόραση Blue Sky, όπου αντιπαρατέθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «καταφέραμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση» και αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 3,1% και των δαπανών για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας κατά 72% και τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση δείχνει ευαισθησία που δεν είχαν άλλες κυβερνήσεις.

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ότι από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου, αυξήθηκαν κατά 25.000 οι νέες θέσεις εργασίας.

Απαντώντας στο ζήτημα της αντιμετώπισης των χρεών των πολιτών, είπε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο» το μέτρο των 120 δόσεων και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς το δημόσιο, τονίζοντας ότι η ρύθμιση πρέπει να είναι βιώσιμη.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ακόμα, ότι το θέμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος είναι διαφορετικό για κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ.

«Μας ενδιαφέρουν οι δυνατότητες των ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις 8.500 θέσεις στην καθαριότητα , τις προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, που «είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων» και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους ενίσχυσης του εισοδήματος».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε για θράσος τη ΝΔ που επιμένει στην επαναφορά της αναλογίας 1προς 5 στις προσλήψεις στο δημόσιο, σε μία εποχή που εκατοντάδες νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό και πρόσθεσε ότι η παρούσα κυβέρνηση, μετά από χρόνια θα ξανακάνει διαγωνισμό και για τους εκπαιδευτικούς, για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην εκπαίδευση.

Σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια, τόνισε ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται το θέμα με διαφορετικό τρόπο, με την εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων και για πρώτη φορά εντάσσονται στη ρύθμιση και τα επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία είχε υποθηκευτεί η πρώτη κατοικία.

Ερωτηθείς για το κρατικό αεροπλάνο από τη Βενεζουέλα που προσγειώθηκε στην Αθήνα, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει σε ένα αεροπλάνο να προσγειωθεί για ανεφοδιασμό όταν έχει δώσει σχέδιο πτήσης, προσθέτοντας πως «όλα τα υπόλοιπα δεν είναι απλά στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά του γελοίου», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη είπε: «Δεν είναι καλό να κάνετε πολιτική με τέτοιες αστειότητες».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ