Σαρίδης: Καταψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών – Θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

“Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της κυβέρνησης να φέρει πρώτο θέμα μέσα στο 2019 τη συμφωνία των Πρεσπών. Ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει το σύνολο του ελληνικού λαού και έχει απέναντί της το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού, περίπου 80%. Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει όλοι στην Ένωση Κεντρώων, δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου, ότι καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών” δήλωσε στο ραδιόφωνο Πρώτο Θέμα, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

“Η Ένωση Κεντρώων σύσσωμη καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από εκεί και πέρα με ανοιχτό το θέμα της συμφωνίας, το οποίο είναι ένα θέμα για εμάς και εμένα τον ίδιο, αν η ΝΔ, που δεν το βλέπω, προχωρήσει σε μια πρόταση δυσπιστίας, το ίδιο πράγμα ακριβώς που κάναμε τον Ιούνιο του 2018, όλη η Ένωση Κεντρώων, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ” συμπλήρωσε.

“Η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα όπως όλα δείχνουν δεδηλωμένης. Τότε, θα πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή για να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά νομοθετήματα που θα πρέπει να φέρει στον πολιτικό της χρόνο και η Βουλή θα αποφασίσει” ανέφερε.

Ερωτηθείς τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση απάντησε “εμένα για να με πείσει η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να υλοποιήσει μια άλλη δέσμευσή της. Εγώ όταν είχα τοποθετηθεί στον προϋπολογισμό είχα πει ότι δεν θα μπορούσα να καταψηφίσω για τρεις λόγους γιατί ήταν ο πρώτος που γράφτηκε στα ελληνικά υπουργεία, γιατί έδινε λίγα αλλά περισσότερα από τους τελευταίους οκτώ προϋπολογισμούς και ότι φαίνεται ότι σιγά σιγά η ελληνική οικονομία αρχίζει να στέκεται στα πόδια της. Ο λόγος που υπεψήφισα των προϋπολογισμό ήταν η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα φέρει στη Βουλή την πρόταση νόμου που αφορά πάνω από 1 εκατ. Έλληνες για δωρεάν παροχή κοινωνικής βοήθειας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας”.

“Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο η οικονομία και άλλο ένα εθνικό θέμα. Άλλο οι ανάγκες της κοινωνίας και άλλο η συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση λέει ότι έχει έτοιμα να φέρει πέντε νομοσχέδια και αυτά όπως ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής χαρακτηρίζονται από ένα θετικό πρόσημο όπως οι 120 δόσεις και ο νέος νόμος Κατσέλη. Εάν η κυβέρνηση πείσει ότι χρειάζεται 3-4 μήνες διορία για να μπορέσει να υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο και να βοηθηθούν στο σύνολο τους οι Έλληνες πολίτες, εσείς πιστεύετε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν την ψήφο τους από θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες;” σχολίασε.

Στην ερώτηση αν θα αποδεχθεί πρόταση για υπουργοποίηση ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων απάντησε ότι “ούτε η κυβέρνηση έχει ανάγκη τον Σαρίδη ούτε εγώ την κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι ένας χρονικός ορίζοντας 3-4 μηνών σε μια υπουργική καρέκλα θα είναι χρήσιμος για τον ελληνικό λαό;”.

“Ότι έχω κάνει το έχω κάνει ψηφίζοντας κατά συνείδηση. Είμαι ενάντια στις κομματικές γραμμές, πιστεύω ότι έχουν καταστρέψει τον τόπο αυτό” ανέφερε.

Ερωτηθείς τέλος αν θα είναι ξανά υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων ο κ. Σαρίδης απάντησε ότι «αν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με επιλέξει θα είμαι ξανά υποψήφιος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ