Debate Μπάρκα – Κυρανάκη στον RealFm 97,8 για τον προϋπολογισμό

Τα ξίφη τους διασταύρωσανγια το Σκοπιανό στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

“Είναι ένας προϋπολογισμός που διαφέρει πολύ μετά από 10 χρόνια μνημονίων. Είναι ένας προϋπολογισμός που έχει διαψεύσει όλους τους καταστροφολόγους των προηγούμενων ετών και μηνών. Δίνει έναν αναπτυξιακό τόνο και προφανώς διαφέρει πολύ από τους προϋπολογισμούς των προηγούμενων ετών. Κατ’αρχάς έχουμε πλέον ένα γεγονός ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις των ανθρώπων, ένα μέτρο το οποίο είχαμε πει ότι είναι αχρείαστο κατά τη δεύτερη αξιολόγηση και πλέον δεν θα εφαρμοστεί. Έχουμε και μέτρα τα οποία έχουν να κάνουν με την πραγματική οικονομία βοηθώντας κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί πάρα πολύ από την κρίση” ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε “η ανεργία έχει πέσει κάτω από το 20%, είμαστε στο 18,9%, έχουν δημιουργηθεί 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας”.

“Με την κοροϊδία πρέπει να τελειώνουμε κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι καμία επιτυχία της κυβέρνησης αυτή η μη περικοπή των συντάξεων, την οποία την πήρε ως ανταλλαγή στο ξεπούλημα που έγινε για τη Μακεδονία, άρα δεν είναι καμία επιτυχία γιατί έκοψαν από τις δημόσιες επενδύσεις, έκοψαν από τα επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές και αύξησαν και τους φόρους” ανταπάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

“Εμείς αν εκλεγούμε κυβέρνηση, αν μας εμπιστευτεί ο κόσμος, θα εφαρμόσουμε μια εντελώς διαφορετική πολιτική. Αυτή την πολιτική για την οποία έχουμε δεσμευτεί τα τελευταία τρία χρόνια, μείωση των βαρών στην ελληνική οικογένεια και την ελληνική επιχείρηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία, να ενισχύσουμε τις εξαγωγές, να αυξηθούν οι μισθοί και τα εισοδήματα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Και αυτό ανεξάρτητα από τις αυξήσεις φόρων που βλέπουμε σε αυτόν τον προϋπολογισμό, εμείς δεν δεσμευόμαστε από αυτούς και θα τους αλλάξουμε στους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής της ΝΔ” τόνισε ο κ. Κυρανάκης.

Ο κ. Μπάρκας σχολίασε “Έχουμε 16,8% αύξηση στις άμεσες επενδύσεις στο πρώτο εξάμηνο και αυτό είναι ρεκόρ δεκαετίας, έχουμε αύξηση στις εξαγωγές, στο λιανικό εμπόριο, στη βιομηχανική παραγωγή… Δεν μου κάνει καμία εντύπωση το γεγονός ότι η ΝΔ έχει ισοσκελίσει τη ρητορική της έχοντας ως αντεπιχείρημα ότι όλα αυτά η κυβέρνηση τα κάνει έχοντας δώσει κάποια εθνικά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ