Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Πολλές φορές οι τοποθετήσεις της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ κινούνται στον χώρο της εμπάθειας και της γραφικότητας

“Νομίζω ότι έγινε συζήτηση ουσίας χθες, βεβαίως έγινε με ένταση και αντιπαράθεση, από εδώ και πέρα και στη διάρκεια λειτουργίας της επιτροπής θα φανεί αν το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και το κάθε κόμμα χωριστά έχει την ωριμότητα να αναδείξει τα πεδία συναινέσεων και συνθέσεων αλλά και τις διαχωριστικές γραμμές” δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εμείς πιστεύουμε ότι το πολιτικό σύστημα, βγαίνοντας η χώρα από τα μνημόνια και τη δραματική κρίση των τελευταίων ετών, μπορεί να επιδείξει ένα πολιτικό πολιτισμό, ένα νέο πεδίο σύνθεσης και μια νέα χαρτογράφηση των πεδίων της αντιπαράθεσης. Όση ένταση κι αν έχει η αντιπαράθεση και είναι καλό να υπάρχει ένταση αλλά με επιχειρήματα, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τις ώριμες αλλαγές που πρέπει και μπορούν να γίνουν στο πεδίο του Συντάγματος, να μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία” ανέφερε.

“Η πρόταση της ΝΔ βιάζει και παραβιάζει τη λογική της συναίνεσης. Αν είναι να βρούμε ένα μαθηματικό κόλπο, ένα μαθηματικό τερτίπι για ώστε να παρακάμψουμε τη δυνατότητα συζήτησης και σύνθεσης από την παρούσα ή την επόμενη Βουλή, αυτό να το ομολογήσουμε” σχολίασε.

“Νομίζω ότι πολλές φορές οι τοποθετήσεις από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής φεύγουν από τον ορθό λόγο και τα επιχειρήματα και πάνε στον χώρο της πολιτικής εμπάθειας και της γραφικότητας. Λυπάμαι, διότι πίστευα ότι μπορούσαμε να συζητήσουμε ιδεολογικά και πολιτικά με το Κίνημα Αλλαγής, αλλά φαίνεται ότι πολλές φορές περιχαρακώνονται” τόνισε.

“Δεν καταλαβαίνω τη χθεσινή δήλωση του κ. Σημίτη για τους πρόσκαιρους ενοικιαστές της εκτελεστικής εξουσίας. Τουλάχιστον όπως εγώ και εμείς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα στις Δυτικού τύπου Δημοκρατίες, κανένας δεν είναι ούτε μόνιμος ενοικιαστής ούτε μόνιμος ιδιοκτήτης. Το ποιος θα είναι ενοικιαστής το αποφασίζει ο ελληνικός λαός και κανείς άλλος και την Ιστορία την γράφουν οι αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα από εκλογές. Αν κάποιοι για τον εαυτό τους ή για τα κόμματά τους ή για τους χώρους που τους στηρίζουν είχαν την εντύπωση ότι θα έχουν μια αιωνιότητα, μία ασυλία εις το διηνεκές καλό είναι να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα” είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

“Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Δεν υπάρχει το πάντα στις Δημοκρατίες. Εμείς δεν είμαστε υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας, δεν θέλουμε να δούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους εξοντωμένους από την Δικαιοσύνη, αλλά αν και εφόσον υπάρχουν ενδείξεις, έρευνες ή αποδείξεις από τον χώρο της Δικαιοσύνης ότι κάποιος έβαλε το χέρι μέσα στο μέλι ή βούτηξε ολόκληρος και έπεσε μέσα στο μέλι, τότε εκεί θα πρέπει να υπάρξει φως” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ