Άδωνις Γεωργιάδης: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι θύματα της διένεξης Τσίπρα – Ερντογάν

Δριμεία κριτική εις βάρος της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές της Αδριανούπολης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1FM».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «η υπόθεση αυτή έχει πάρα πολύ μπλέξει, έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί γιατί ήταν προφανές ότι κάποια στιγμή κάτι θα κάνανε οι Τούρκοι για να μας πιέσουν στο θέμα των 8. Αυτά τα δύο παιδιά τα αιχμάλωτα στην Τουρκία έχουν πέσει θύμα αυτής της διένεξης ΤσίπραΕρντογάν. Είναι πολύ δύσκολο να ξεμπλέξουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup της Πέμπτης τόνισε «το ταξίδι του κ. Μοσκοβισί και κυρίως αυτά που είπε στη Βουλή έβλαψαν πάρα πολύ την Ελλάδα και πάρα πολύ τους έλληνες συνταξιούχους. Ακόμα και αν υποτεθεί ότι η Ευρώπη ήθελε να μας επιτρέψει να μην εφαρμόσουμε την περικοπή των συντάξεων όπως είναι ο ψηφισμένος νόμος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό θα έπρεπε να γίνει με έναν τρόπο πάρα πολύ ήπιο και διπλωματικό κυρίως γιατί πρέπει πάντα να φαίνεται πάντα ότι το πρόγραμμα τηρείται ακόμα και όταν δεν τηρείται. Εύχομαι γρήγορα αυτή η κρίση να ξεπεραστεί γιατί η δική μου προσωπική επιθυμία είναι να μην κοπούν οι συντάξεις».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «εγώ δεν λέω ότι αποκλείεται να πετύχουμε τη μη περικοπή των συντάξεων, εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να το επιτύχουμε γιατί κατά τη γνώμη μου το μέτρο αυτό είναι εντελώς αχρείαστο και άρα θα μπορούσαμε με τους σωστούς χειρισμούς να αποφύγουμε την περικοπή των συντάξεων. Πιστεύω όμως ότι η τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα δηλαδή να σηκώσει πάρα πολύ τον πήχη, να κάνει πάρα πολύ θόρυβο, να κάνει δηλώσεις ο υπουργός Εργασίας για το θέμα όλα αυτά οδήγησαν χθες το Eurogroup σε αυτή την πολύ σκληρή στάση. Διατηρώ την αισιοδοξία μου ότι με τους σωστούς διπλωματικούς χειρισμούς μπορούμε να αποφύγουμε την περικοπή των συντάξεων».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ακραίας επιθετικής ενέργειας της Τουρκίας στο Αιγαίο, σημείωσε πως «γενικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, δεν το θεωρώ πιθανό αυτό το ενδεχόμενο. Μπορεί να βρεθούμε σε κάποια κρίση, σε ένα θερμό επεισόδιο αλλά όχι κάτι μεγαλύτερο από αυτό γιατί αυτά τα πράγματα στο διεθνές δίκαιο στο σύστημα που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα όμως δεν εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό».

Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας την κατάτμηση της Β’ Αθηνών είπε πως «χαρούμενος δεν είμαι, εγώ έχω υποστηρικτές, ανθρώπους που έχουν τρέξει για μένα και στις τρείς νέες εκλογικές περιφέρειες άρα εγώ όπως και όλοι οι άλλοι βουλευτές της Β’ Αθηνών θα πρέπει να επιλέξουμε ποιους θα αφήσουμε, αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο. Σε ανθρώπινο επίπεδο είναι μια στενόχωρη στιγμή, από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτή την άποψη περί κατατμήσεως των μεγάλων περιφερειών πάντα. Είναι πρόεδρος της ΝΔ και έχει το δικαίωμα να αποφασίζει και εγώ ψήφισα σεβόμενος αυτό το δικαίωμα».

Κατέληξε δε, μιλώντας για την τροπολογία για τις πολλαπλές κάλπες και σημειώνοντας πως «δεν έχω καταλάβει τι θέλουν να κάνουν… υπάρχουν τεχνικά θέματα τα οποία δεν ξέρω αν έχουν ερευνηθεί, θα το δούμε. Άλλωστε οι πολιτικές εξελίξεις δεν είναι πάντα τόσο ομαλές όσο κάποιος σχεδιάζει».

Σκοπιανό

«Προφανώς έχουν συμβεί τετελεσμένα και τα τετελεσμένα δεν ακυρούνται. Αυτό που μπορεί να κάνει ο επόμενος πρωθυπουργός είναι αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης, ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία. Κάναμε την πρόταση μομφής εκείνη την ημέρα γιατί είπαμε ότι αν δεν πέσει ο Τσίπρας σήμερα για να αποφύγουμε να βάλει υπογραφή στις Πρέσπες και πάνε στη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και θα είναι μη αναστρέψιμη από τη δική μας πλευρά. Εάν τα Σκόπια τηρήσουν τη συμφωνία, κάνουν δημοψήφισμα και αλλάξουν το σύνταγμά τους, εάν η Ελλάδα στη συνέχεια κυρώσει τη συμφωνία θα είναι στο ΝΑΤΟ ως Βόρεια Μακεδονία, εάν δεν κυρώσει η Ελλάδα θα είναι στο ΝΑΤΟ ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Στο ΝΑΤΟ ο μόνος τρόπος για να μην είναι τα Σκόπια είναι τα ίδια τα Σκόπια να μην τηρήσουν τη συμφωνία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το Σκοπιανό.

«Ο Καμμένος είναι παντελώς όμηρος του Τσίπρα για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε»

Στον εξευτελισμό του Πάνου Καμμένου από τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «τον κάνει ό,τι θέλει» και προσθέτοντας πως «ο Καμμένος είναι παντελώς όμηρος του Τσίπρα για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε».

«Εγώ εντυπωσιάζομαι με τον κ.Καμμένο πως δέχεται όλα αυτά τα γυμνάσια που κάνει ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας τον τελευταίο καιρό του έχει φέρει νομοσχέδια για τα gay rights και λοιπά τα οποία σφίγγουν το εκλογικό ακροατήριο Καμμένου, του έφερε ένα μικρό χτύπημα. Του φέρνει το Σκοπιανό, τον τινάζει στον αέρα, διαλύεται η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, φεύγουν τα στελέχη του. Του φέρνει έναν εκλογικό νόμο που ο ίδιος ο Καμμένος βγαίνει και λέει «θέλω το 3% στους δήμους», τον γράφει κανονικά ούτε καν απαντάει και του σπάει τις μεγάλες περιφέρειες που ευνοούν το κόμμα Καμμένου, άρα έχασε ο Καμμένος από τη χθεσινή κατάτμηση. Τον πηγαίνει στο ΝΑΤΟ να υπογράψει και δεν δέχεται να τον αντικαταστήσει ο Κουβέλης δηλαδή ή ο Καμμένος είναι παντελώς όμηρος του Τσίπρα για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε ίσως για ποινικά θέματα και φοβάται, πάντως είναι όμηρος του Τσίπρα και τον κάνει ότι θέλει και πλέον ο εξευτελισμός του έχει ξεπεράσει κάθε όριο ή ο Καμμένος έχει τρελαθεί γιατί ότι έχει κάνει ο Καμμένος το τελευταίο διάστημα είναι για να διαλύσει τους ΑΝΕΛ. Δηλαδή τέτοιο γδάρσιμο από κυβερνητικό εταίρο σε κυβερνητικό εταίρο δεν έχω ξαναδεί!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ