Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Τα άλλα μέσα – άλλα έξω του Μητσοτάκη τα έχουν πάρει χαμπάρι οι πάντες

“Θέλω να προσθέσω ένα μήνυμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το άλλα μέσα – άλλα έξω, το ζητάμε εκλογές αύριο για να πέσει ο Τσίπρας και ταυτόχρονα ευχόμαστε την μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης για να κυρώσει τη συμφωνία, προκειμένου να πούμε μετά ότι είναι τετελεσμένη και μη αναστρέψιμη η συμφωνία, αυτά τα έχουν πάρει χαμπάρι οι πάντες έξω και ολοένα περισσότεροι μέσα” δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Την ίδια ώρα που οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα το 2018 έχουν μειωθεί πάνω από 90% σε σχέση με το 2015, οι ακραίες φωνές που μπλοκάρουν τις ευρωπαϊκές λύσεις αυξάνονται και δυναμώνει η δυνατότητα τους να βάζουν βέτο. Και αυτό είναι κακό όχι μόνο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, είναι κακό και για τις κύριες χώρες υποδοχής, που σημαίνει κακό για την Ελλάδα, το λέω για να το ακούν ορισμένοι κουφιοκεφαλάκιδες στην Ελλάδα που είναι θαυμαστές του Σαλβίνι και του Κουρτς και του Όρμπαν. Όσο δυναμώνουν αυτές οι φωνές ζημιώνεται η πατρίδα μας” ανέφερε.

“Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων και θα έχε τρία πράγματα, την μετακίνηση προσφύγων από την Ελλάδα προς τη Γερμανία για οικογενειακές επανενώσεις, περίπου 3000, η επιστροφή από την Γερμανία στην Ελλάδα προσφύγων που έφτασαν εκεί χωρίς να έχουν τα κατάλληλα χαρτιά, περίπου 100 τον μήνα και το τρίτον περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα που σηκώνει μεγάλο βάρος του προσφυγικού. Επειδή αυτά μένει να μεταφραστούν, το σωστότερο είναι να περιμένουμε την συμφωνία πρώτα και μετά να την αξιολογήσουμε” τόνισε.

“Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν χωράει μικροπολιτική. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι στην πίεση για να γυρίσουν τα παιδιά μας το ταχύτερο δυνατόν στην πατρίδα και στις οικογένειές τους. Έχουμε του κόσμου τα θέματα για να τσακωνόμαστε, όχι σε αυτό” είπε ο κ. Παπαδημούλης.

“Ακόμα κι αν υπάρχει πρόσκαιρη πολιτική ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου το θέμα αυτό θα προσπορίσει οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη για την Ελλάδα και θα πιστωθεί στο ενεργητικό της κυβέρνησης Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πάρα πολύ απλά οι 28 ηγέτες που συνεχάρησαν τον Τσίπρα και τον Ζάεφ για τη συμφωνία, οι 20 περίπου ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, διαφωνούν η ΝΔ με το αδελφάκι της το VMRO” τόνισε.

“Εγώ εδώ στις Βρυξέλλες εισπράττω την αίσθηση ότι αυτή η συμφωνία ενισχύει όχι μόνο τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, αλλά ενισχύει την αξιοπιστία και το ηγετικό πρωθυπουργικό προφίλ του Τσίπρα, ενώ αντίθετα κλονίζει ανεπανόρθωτα τη διεθνή αξιοπιστία και το ηγετικό κύρος του Κυριάκου Μητσοτάκη” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ