Αναγνωστοπούλου στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Προφανώς και οι πολιτικοί αρχηγοί γνωρίζουν το όνομα ή τα ονόματα που “παίζουν”

“Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα συλλαλητήρια προφανώς και δεν είναι ακροδεξιοί όλοι ή φασίστες ή οτιδήποτε τέτοιο. Μια τέτοια ομαδοποίηση είναι κακή και δεν συνάδει κιόλας με το πνεύμα των αντιδράσεων που υπάρχουν στους δρόμους και με αυτό που θεωρεί η Αριστερά αντίσταση στους δρόμους” δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Ωστόσο, πρόσθεσε: “Τα θέματα που τίθενται στα συλλαλητήρια, οι φορείς που τα διοργανώνουν έχουν ακραία εθνικιστικό περιεχόμενο . Άλλο είναι ο κόσμος που συμμετέχει, άλλο είναι αυτοί που δίνουν τον τόνο σε αυτά τα συλλαλητήρια”.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, είπε: “Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι περιμένει και από την άλλη πλευρά να τηρηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Φαίνεται στην ΠΓΔΜ υπάρχουν κάποιες εμπλοκές , θα περιμένουμε να δούμε”.

Ερωτηθείσα γιατί η κυβέρνηση δεν είναι σε μια σταθερή επαφή με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, σημείωσε: “Μα, είναι και ο υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός. Ενημερώθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δυο και τρεις φορές. Άλλωστε η κυβέρνηση ακολουθεί τη γραμμή που έχει θεωρηθεί εθνική γραμμή από το 2008. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι που να μην γνωρίζουν”.

“Δηλαδή ξέρουν το όνομα” ρωτήθηκε η κ. Αναγνωστοπούλου και απάντησε: “Δεν ξέρω αν το ξέρει ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς και θα το ξέρει. Εμείς δεν το ξέρουμε. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί, έχουν μιλήσει με τον Πρωθυπουργό, ξέρουν το όνομα ή τα ονόματα που παίζουν αυτή τη στιγμή”.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ