Κικίλιας: Δεν δεχόμαστε οικονομικά ανταλλάγματα για λύση στο Σκοπιανό

“Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται οικονομικά ανταλλάγματα για λύση στο Σκοπιανό” τόνισε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Bασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος σε δηλώσεις για «λύση πακέτο» στο χρέος και στο ονοματολογικό.

“Εμείς σε καμία των περιπτώσεων, στη χώρα αυτή που πονάει ο Έλληνας για τη Μακεδονία, δεν δεχόμαστε έναντι ανταλλάγματος για το χρέος ή για ο,τιδήποτε άλλο να προχωρήσει το ονοματολογικό. Είμαστε ξεκάθαροι. Ζητάμε λύση-πακέτο, ονομασία έναντι όλων, άρση του αλυτρωτισμού, αλλαγή Συντάγματος, δεν δεχόμαστε τα περί “μακεδονικού έθνους”” εξήγησε ο κ. Κικίλιας.

“Η κυβέρνηση απέτυχε στα θέματα της εξωτερικής πολίτικης, είναι μη αναστρέψιμη η αποτυχία” είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Μήνες τώρα, μιλάμε για μυστική διπλωματία, ενημερωνόμαστε από τον Τύπο των Σκοπίων για την εξέλιξη των συνομιλιών, εξηγήσαμε ότι το μίνιμουμ είναι η ενημέρωση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση και στον τρόπο που αυτή διαπραγματεύεται. Τα οικονομικά θέματα με σκληρή δουλειά και, κυρίως, με μια άλλη πολιτική, μπορούν να διορθωθούν. Έχει κάνει τεράστια ζημιά αυτή η κυβέρνηση, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τη διορθώσουμε και να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια. Τα εθνικά θέματα, όταν γίνονται καταστροφικές πολιτικές, δεν διορθώνονται. Πάρα πολλή μεγάλη προσοχή στα εθνικά μας θέματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Η απόφασή μας είναι καθαρή. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει άλλοθι η Νέα Δημοκρατία σε μια μεθόδευση για ένα εθνικό θέμα” συμπλήρωσε.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε επίσης ότι το χρέος πρέπει να απομειωθεί, επιρρίπτοντας ευθύνες στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική της που βασίζεται σε υπερφορολόγηση σε βάρος της ανάπτυξης.

“Ο αξιακός μου κώδικας είναι στον αντίποδα του αξιακού κώδικα του κ. Καμμένου. Θεσμικά φέρνω και θα φέρνω στη Βουλή όσα θέματα θεωρώ σημαντικά και περιμένω θεσμικά απαντήσεις” σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να τους δίνει επιδόματα πείνας και να προσπαθεί να τους διορίζει ως συμβασιούχους στο Δημόσιο. Εμείς θα αλλάξουμε την εικόνα της χώρας, δημιουργώντας μια παραγωγική οικονομία” κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ