Το μήνυμα του Γιούνκερ στους εταίρους για το χρέος – Ο πρόεδρος της Κομισιόν αποθέωσε την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

«Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα. Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές.

«Οι επιδόσεις της Ελλάδα είναι εξαιρετικές, όπως και οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών και τα πρώτα αποτελέσματα τα έχουμε μπροστά μας: Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γενικά η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά και η Ελλάδα μπόρεσε να μειώσει το 15,1% του δημοσιονομικού ελλείμματος στο τέλος του 2009, ενώ τώρα το έχει γυρίσει σε πλεόνασμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ρωτήθηκε αν είναι επαρκές το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας και απάντησε πως «η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Άρα όλες οι μεταρρυθμίσεις που υιοθέτησε το ελληνικό κοινοβούλιο ακολουθούν τη σωστή πορεία. Τώρα πρέπει να δούμε και τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν σε αυτούς τους τομείς».

«Η Ελλάδα μπόρεσε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το επενδυτικό πρόγραμμα»

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με το επενδυτικό πρόγραμμα που φέρει το όνομά του και «βρίσκει τόσο μεγάλη υποστήριξη στην Ελλάδα».

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα μπόρεσε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τα χρήματα αυτά και αυτό αποδεικνύει ότι όταν η Ελλάδα αναλαμβάνει δεσμεύσεις, τηρεί τις υποσχέσεις της και έχει σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και του ευρωπαϊκού ταμείου επενδύσεων».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ