Κοτζιάς μετά τη συνάντηση με Ντιμιτρόφ: Απομένουν όλο και λιγότερα θέματα για συζήτηση, αλλά είναι και τα πιο δύσκολα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Κοτζιάς σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Νικολά Ντιμιτροφ αρχικά έσπευσε να ευχαριστήσει τον Νικολά Ντιμιτροφ για τη φιλοξενία στην ελληνική αποστολή. Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «όσο περισσότερο συναντιόμαστε με τον κ. Ντιμιτροφ έχοντας να συζητήσουμε δύσκολα θέματα, πέρα από όσα λύνουμε, αποκτάμε καλύτερη αλληλοκατανόηση».

Ακόμη ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι «θα συναντηθούμε το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη στην τετραμερή διασυνοριακή που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και στις 4 Μαΐου και στις 11 και 12 Μαΐου στην Αθήνα , όπου θα συζητήσουμε το μέλλον της Ευρώπης».

«Όσο ερχόμαστε πιο κοντά, τόσο πιο λίγα θέματα μένουν προς επίλυση, αλλά είναι και τα πιο δύσκολα. Σήμερα κάναμε θετικά βήματα και ελπίζουμε και εγώ και ο κ. Ντιμιτρόφ να κάνουμε τα δύσκολα πιο εύκολα. Τα προβλήματα που προσπαθούμε να λύσουμε δημιουργήθηκαν άλλες εποχές και από άλλους, αλλά αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους διπλωμάτες της Ελλάδας και των Σκοπίων καθώς στο αντικείμενο που έχουν αναλάβει έχουν κάνει σημαντικές προόδους.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ