Τι απαντά το Υπουργείο Εργασίας στον Μητσοτάκη για το περιοδικό “Σχεδία”

Aνακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με το θέμα της καταβολής εισφορών από τους πωλητές του περιοδικού “Σχεδία” που κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην επιβαρύνεται με εισφορά ΕΦΚΑ η πώληση του περιοδικού «σχεδία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρεται διότι οι άστεγοι αποκτούν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δικαίωμα στη σύνταξη, με εισφορά η οποία καλύπτεται από την τιμή πώλησης του περιοδικού και δεν επιβαρύνει τους διανομείς του περιοδικού «Σχεδία».

Εκείνοι που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και πολλαπλασίασαν τους αστέγους, εκείνοι που υπόσχονται να μετατρέψουν σε προαιρετική τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, έβαλαν τον κ. Μητσοτάκη να εκδηλώσει τη «συμπόνια» του.

Το υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για τους διανομείς του περιοδικού «σχεδία» αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι σαμποτάρει την ένταξη των αστέγων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Η στήριξη και η μέριμνα της κυβέρνησης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τους εκπροσώπους της φιλανθρωπίας των ελίτ”.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ