Ο Δ.Καμμένος απαντά στον Φίλη: Όσοι με χαρακτηρίζουν ακροδεξιό έχουν κάνει μεγαλύτερη στροφή προς τα δεξιά – ΒΙΝΤΕΟ

Για “πολιτικά ερωτικά καβγαδάκια” με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, σχολιάζοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των βουλευτών της συγκυβέρνησης εξαιτίας του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

“Συγκυβερνούμε μέχρι τέλους. Πρέπει νομίζω σε κάθε πρόκληση όσο καλόπιστη ή και κακόπιστη κάποιες φορές να απαντάμε, να μην το αφήνουμε να πέφτει κάτω. Διότι αυτό μπερδεύει τον πολίτη και φέρνει μία ανισορροπία στις σχέσεις” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κληθείς να σχολιάσει στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για χάσμα μεταξύ στελεχών της συγκυβέρνησης και για το εάν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε “δεν υπάρχει απόφαση για να φύγουμε από τα κυβερνητικά πόστα. Εμείς περιμένουμε να δούμε την τελική πρόταση με την οποία θα συμφωνήσουν οι Σκοπιανοί. Διότι εμείς μπορεί να καταθέσαμε μία πρόταση ως κυβέρνηση, με την οποία εμείς ως ΑΝΕΛ δεν συμφωνούμε, αλλά από την άλλη πρέπει να το επιβεβαιώσουν, να το πιστοποιήσουν και να το αποδεχτούν και οι γείτονες. Εάν δεν το αποδεχτούν οι γείτονες δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε… Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να τους δώσουμε χρόνο, είναι μία μικρή χώρα με πάρα πολλά προβλήματα εθνικιστικά, τείνει προς διάσπαση”.

Ωστόσο, είπε ότι στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή ονομασία στην οποία περιέχεται ο όρος ‘Μακεδονία’, “δεν θα είναι μια εύκολη μέρα για τη συγκυβέρνηση. Δεν μιλώ για παραιτήσεις, ούτε για το αν θα πέσει η κυβέρνηση… Δεν θα είναι μία εύκολη μέρα, διότι είναι ένας βασικός πυλώνας στα πιστεύω μας, στο καταστατικό μας. Δεν μπορούμε εμείς να αποδεχτούμε κάτι διαφορετικό από την εντολή που έχουμε πάρει από τα συνέδρια μας”.

Σχετικά με το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην όποια πρόταση έρθει τελικά στη Βουλή και για το αν θα αντιδράσουν με συμπαγή θέση ή θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, εκτίμησε ότι “δεν νομίζω ότι είναι θέμα προσωπικών επιλογών, αλλά θα το κρίνει η κοινοβουλευτική ομάδα που θα κάνουμε εκείνες τις μέρες και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί… Δεν νομίζω να υπάρχει κομματική γραμμή, δεν είχαμε ποτέ στους ΑΝΕΛ”.

Αναφερόμενος στις βολές που δέχτηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη ο οποίος είχε πει: “Ο κ. Δημήτρης Καμμένος έχει μία ροπή προς την ακροδεξιά” σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “όσοι χαρακτηρίζουν τους άλλους θα πρέπει να δουν οι ίδιοι πόσο μεγάλη δεξιά στροφή έχουν κάνει. Οι συγκεκριμένοι που με χαρακτηρίζουν έτσι έχουν κάνει μεγαλύτερη στροφή προς τα δεξιά από άλλους συναδέλφους τους”.

Άμεση ήταν η αντίδραση κ. Κώστα Ζαχαριάδη που δήλωσε: “Εγώ σέβομαι και τις απόψεις και τη διαδρομή οποιουδήποτε βουλευτή και από την αντιπολίτευση και από τη συμπολίτευση… Εάν θεωρούμε αυτή τη συνεργασία καλή και θέλουμε να τη διαφυλάξουμε, πρέπει να την προσέξουμε. Εάν την πυροβολούμε, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ