“Έφυγε” ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Μιχόπουλος. Ο Θεόδωρος Μιχόπουλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς.

Έμπειρος δημοσιογράφος, εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση και την ΕΡΤ, υπηρετώντας τη δημοσιογραφία κι από θέσεις ευθύνης σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Με αξιόλογη κοινωνική δράση και πολιτική παρουσία ο Θοδωρής Μιχόπουλος είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν και στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Είχε ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, συνδιαμορφώνοντας την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος.

Αφοσιωμένο αριστερό, σπάνιο δημοσιογράφο και υπέροχο άνθρωπο, χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τον Θοδωρή Μιχόπουλο, που “έφυγε” από τη ζωή.

«Πέθανε τα ξημερώματα ο Θοδωρής Μιχόπουλος, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Με ένα συλλυπητήριο μήνυμα στο Twitter αποχαιρέτησε τον Θοδωρή Μιχόπουλο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε σύντροφος, φίλος και συνεργάτης, με διαχρονική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς. Μεγάλη η θλίψη για την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Δραγασάκης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, έγραψε για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου: «Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος».

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης.

Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους.

Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

“Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον σύντροφο, συναγωνιστή, συνεργάτη και φίλο Θοδωρή Μιχόπουλο, που τόσο ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από τη ζωή” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά του.

“Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1952. Οργανώθηκε στην Αριστερά από τα χρόνια των σπουδών του, πρώτα στην ΟΣΕ. Η πρώτη του επαφή με τον χώρο της ανανεωτικής κομουνιστικής Αριστεράς έγινε μέσω της συνεργασίας του με το περιοδικό «Κομουνιστική Θεωρία και πολιτική», με υπεύθυνο τον Γρηγόρη Γιάνναρο. Ακολούθησε η ένταξή του στο ΚΚΕ (εσωτερικού), την ΑΚΟΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαίος δημοσιογράφος των εφημερίδων και της τηλεόρασης, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την Αυγή. Μάχιμος συνδικαλιστής του χώρου, υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος στην ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκεια της μακράς και λαμπρής σταδιοδρομίας του ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε μια σειρά από ΜΜΕ, εργαζόμενος για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, αλλά και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΙ, και ΣΤΑΡ. Εργάστηκε άοκνα για το κόμμα, συντελώντας αποφασιστικά στην επικοινωνιακή προβολή, τις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά και την καθημερινή δουλειά.

Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εργάστηκε στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Ε. Tσακαλώτου, ενώ, ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του, έγραφε στην Εποχή και την Αυγή.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αριστερός δημοσιογράφος πρώτης γραμμής, ένας αταλάντευτος αγωνιστής που έδωσε όλες του τις δυνάμεις, μέχρι την τελευταία στιγμή, στην υπόθεση της ανανεωτικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, της επικοινωνιακής δουλειάς και των κομματικών μέσων.

Η συνέπειά του, η προσήλωσή του στην υπόθεση της Αριστεράς, το χιούμορ του, η στρατηγική σκέψη και η ευφυΐα του Θοδωρή Μιχόπουλου θα μας λείψουν. Κυρίως, όμως, θα μας λείψει η ανθρωπιά και η αυθεντικότητά του.

Υπήρξε ένας πολύτιμος σύντροφος και ένας αγαπημένος φίλος για όσους τον γνώρισαν. Η απώλειά του, είναι πραγματικά επώδυνη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους συντρόφους του”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του δημοσιογράφου Θόδωρου Μιχόπουλου.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφία υπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους. Στην οικογένειά του και στο κόμμα του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε μέσω Twitter για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου:

«Η πορεία του Θόδωρου Μιχόπουλου στο δημοσιογραφικό χώρο θα μείνει ανεξίτηλη. Όπου και αν εργάστηκε, έδειξε ευσυνειδησία, συνέπεια, αξιοπρέπεια. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτηση του στο Τwitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Άλλη μια κεραμίδα πρωί Κυριακής. Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήρια μου σε όσους τον αγάπαγαν», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ανακοίνωση για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Αποχαιρετούμε τον Θοδωρή Μιχόπουλο, έναν σημαντικό άνθρωπο, σπουδαίο δημοσιογράφο, συνεπή αγωνιστή της ιδεολογίας του, καλό φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στον μονάκριβο γιο του που υπεραγαπούσε», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου.

“Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου. Τον Θοδωρή Μιχόπουλο, θα τον θυμόμαστε, για το ήθος, τις αρχές και την εργατικότητα του” αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της.

“Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και στους οικείους του” σημειώνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ