Πρώτο βήμα για ανεξαρτητοποίηση Χρυσόγονου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Όλο το παρασκήνιο

του Ηλία Μπενέκου

Στη συνέντευξη Τύπου της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας επικεφαλής είναι ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονος, στρέφονται σήμερα τα βλέμματα, καθώς όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ανεξαρτητοποίησή του.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνέντευξης που θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθεί η διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της Τάσης, με ερώτημα την αποχώρηση ή μη από τον ΣΥΡΙΖΑ, θετική απάντηση επί της οποίας θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων τον κ. Χρυσόγονο σε ανεξαρτητοποίηση από την ευρωομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη κίνηση, κάθε άλλο παρά ως κεραυνός εν αιθρία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, αφού οι καλά γνωρίζοντες την κατάσταση, κάνουν λόγο για την τελική πράξη ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Τις διαφωνίες του εξάλλου επί μιας σειράς σημαντικών κυβερνητικών επιλογών, ο κ. Χρυσόγονος είχε φροντίσει σε τακτά χρονικά διαστήματα να δημοσιοποιεί, ενώ είχε καταστήσει σαφή την απόσταση που τον χώριζε από το Μαξίμου, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την έλλειψη επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.

Μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από την σκληρή κριτική που ασκήθηκε από κυβερνητικά στελέχη στη Δικαιοσύνη, καθώς και από την απόφαση για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Σε διαφορετική γραμμή είχε εμφανιστεί ο κ. Χρυσόγονος και στα ζητήματα φορολογίας, αλλά και του πακέτου μέτρων στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, ενώ σε πραγματικά οριακό σημείο βρέθηκαν οι σχέσεις του με το Μαξίμου, όταν πριν από λίγους μήνες, με ιδιαίτερα δηκτικό ύφος έκανε γνωστό ότι επί δύο χρόνια δεν έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται από τον Νίκο Καρανίκα».

Τελευταίο κρούσμα της εν εξελίξει κόντρας ήταν το πρόσφατο άρθρο του στη Realnews, με τίτλο «Οι κληρονομιές του Ανδρέα», το οποίο και αποτελούσε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός στο δικό του άρθρο για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης του Κώστα Χρυσόγονου, η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αριθμεί πλέον τρεις ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιο Κούλογλου.

Είχαν προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση της Σοφίας Σακοράφα τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ ο Νίκος Χουντής που κατέλαβε τη θέση του Μανώλη Γλέζου όταν εκείνος παραιτήθηκε, έχει προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ