Ο Παππάς στο CNN: Οι ΗΠΑ καθίστανται οικονομικός παράγοντας στη χώρα

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN παραχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup θα διασφαλίσουν την επιστροφή στις αγορές τον Αύγουστο του επόμενου έτους, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για θετικά οικονομικά στοιχεία, όπως η αύξηση του ΑΕΠ, της απασχόλησης, των εξαγωγών και των επενδύσεων, εκτιμώντας ότι «η χώρα θα αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, γεγονός που θα ομαλοποιήσει την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε τα χρέη μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει η Ελλάδα να σταματήσει τη «διαρροή εγκεφάλων», αλλά και να προσελκύσει αυτούς τους ανθρώπους πίσω στη χώρα, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε, και το κάναμε αμέσως, ήταν να διασφαλίσουμε ότι οι πόροι από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία οργανώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να ωφεληθούν οι νεοφυείς εταιρείες, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη χώρα, να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους και να βγάλουν τα προς το ζην, αντί να πάνε στο εξωτερικό».

Πάντως, όπως πρόσθεσε, το 2015 η ανεργία ήταν στο 27% και τώρα βρίσκεται μόλις πάνω από το 21%. Μάλιστα, έκανε λόγο για τις σχεδόν 350.000 θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί, στέλνοντας μήνυμα στους νέους που εργάζονται εκτός χώρας να επιστρέψουν.

Με αφορμή το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στην επόμενη ΔΕΘ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ρωτήθηκε για τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα απαντώντας ότι «ελπίζουμε πως θα υπάρξει μία πολύ ουσιαστική παρουσία αμερικανικών εταιρειών σε σχεδόν δώδεκα μήνες» και συμπλήρωσε ότι «πέραν τούτου, είναι γεγονός ότι ήδη πολλές αμερικανικές εταιρείες αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε ασφαλιστικές δραστηριότητες, στην αγορά ακινήτων και σε διάφορους άλλους τομείς. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι εκτός από παράγοντας στον χώρο της ασφάλειας στην περιοχή, οι ΗΠΑ καθίστανται και οικονομικός παράγοντας στη χώρα».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ