Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8: Οι επενδύσεις κινδυνεύουν να χαθούν

Στη ρύθμιση του χρέους και τις επενδύσεις αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείσα για το εάν πιστεύει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για το χρέος ίσως και νωρίτερα από τον Αύγουστο του 2018 η ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε μεταξύ άλλων ότι “εκτιμώ ότι με την τοποθέτηση της η κ. Λαγκάρντ πιέζει οπωσδήποτε τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχουμε ως δεδομένο ότι έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση η ρύθμιση του χρέους το 2018 που τελειώνει το πρόγραμμα” και πρόσθεσε:

“Ο κ. Χουλιαράκης μας διαβεβαίωσε ότι γνώριζαν ότι δεν επρόκειτο τώρα να υπάρξει κάποια ρύθμιση… Η ελληνική πλευρά διαβεβαίωνε ότι το έχει εξασφαλισμένο και αυτό γινόταν διότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κάποιες αντιδράσεις υπήρχαν, από τόσο οδυνηρά μέτρα όταν μας διαβεβαίωνε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, 25 Ιανουαρίου του 2017, ότι δεν πρόκειται να ληφθεί ούτε ένα ευρώ μέτρα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προνομοθέτηση και ότι αποκλείεται να ψηφιστούν αυτά τα μέτρα αν ταυτόχρονα δεν θα ρυθμιζόταν και το χρέος και το QE”.

“Οι ξένοι αυτό το οποίο λένε είναι ότι η Ελλάδα ψηφίζει ότι της επιβάλλεται προκειμένου να εκταμιεύονται τα χρήματα που έχει ανάγκη αλλά δεν εφαρμόζει τίποτα. Παρακολουθούν τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, παρακολουθούν τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν κάνετε τίποτα. Η κυβέρνηση σας δεν πιστεύει στο πρόγραμμα, κατά πάσα ώρα και στιγμή ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να το υιοθετήσει και επομένως δεν ευελπιστούν ότι η αναπτυξιακή αυτή προοπτική την οποία εξαγγέλλει η κυβέρνηση μπορούμε στο επόμενο διάστημα να τη δούμε” ανέφερε μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής της ΝΔ και σημείωσε:

“Αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι από τον αναπτυξιακό νόμο τον 4399 που πέρασε το 2016 η κυβέρνηση, ούτε μία σοβαρή επένδυση δεν έχει προχωρήσει… Οι επενδύσεις κινδυνεύουν να χαθούν… Πώς λοιπόν οι ξένοι να εμπιστευτούν μία κυβέρνηση η οποία δείχνει μία συμμόρφωση στη ψήφιση και των πιο οδυνηρών μέτρων, που ουσιαστικά οδηγούν σε φτωχοποίηση και από την άλλη πλευρά στις μεταρρυθμίσεις παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση”.

Με αφορμή το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η κ. Βόζεμπεργκ δήλωσε ότι “το θέμα αυτό απασχολεί την κοινή γνώμη, όχι γιατί διογκώνεται στον επικοινωνιακό τομέα, αλλά γιατί βλέπει μία κυβέρνηση που περιφρονεί το Σύνταγμα…Ακόμα κι αν ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τις κινήσεις του υπουργού Άμυνας, δεν τις έμαθε; Τι ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό; Να καλύπτει απόλυτα την ευθεία παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική, αυτό έγινε με τις ενέργειες του κ. Καμμένου. Δεν θα το έλεγα ποτέ αν ο ίδιος δεν το είχε παραδεχθεί, αλλά μέρα σε μέρα αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν αυτό, το οποίο είχε πει ο κ. Καμμένος, ότι κάποιος φοβόταν για τη ζωή του και του απευθύνθηκε. Και αυτό αδόκιμο είναι, καμία δουλειά δεν είχε ο κρατούμενος να απευθυνθεί στον υπουργό Άμυνας. Ο υπουργός Άμυνας θα του επιδείκνυε ότι υπάρχουν εισαγγελικές Αρχές” και πρόσθεσε:

“Ρητορικά θα διερωτηθώ, είναι αυτό μήνυμα που στέλνεται στον Έλληνα πολίτη, ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεπαρκής να ολοκληρώσει μία δύσκολη υπόθεση, εάν δεν μεσολαβήσει κάποιος υπουργός;”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ