Παππάς στον Realfm 97,8: Η ΝΔ οφείλει να συνταχθεί με την εθνική θέση ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα

«Η ΝΔ οφείλει να συνταχθεί με την εθνική θέση ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Και όχι να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να λέει ότι η ανεύθυνη δική μας διαπραγμάτευση κάνει τους ακραίους εταίρους να εγείρουν νέες αξιώσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στον κόφτη ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «ο κόφτης θα έχει περιεχόμενο μόνο στην ελάχιστη πιθανότητα που θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί. Τα οικονομικά δεδομένα αυτήν τη στιγμή καταμαρτυρούν ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή, το εάν συνυπολογίσει κανείς και τα 600 εκατ. τα οποία δόθηκαν στους συνταξιούχους τον Δεκέμβρη, είχαμε ένα πλεόνασμα κοντά στο 2%. Άρα τα στοιχεία από την οικονομία είναι θετικά και νομίζω ότι όσοι εύχονται την καταστροφή και ποντάρουν με όλο τους το πολιτικό μέλλον στον εκτροχιασμό θα διαψευστούν για ακόμη μία φορά.»

Στο ερώτημα εάν μπορεί να κλειδώσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς μέτρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωσε ότι «εδώ πέρα ή θα πρέπει να οργανώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσουν αυτές οι ακραίες απόψεις, οι οποίες δεν έχουν και καμία αντικειμενική βάση… Εδώ πρέπει να υπάρξει μία καθαρή εξήγηση από τη ΝΔ για τα πολύ υψηλά πλεονάσματα, θέλουμε να ακούσουμε ποια είναι η θέση της ΝΔ, πρέπει να μειωθούν ή όχι»

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος στην περίπτωση που δεν πάει καλά η διαπραγμάτευση και το ΔΝΤ επιμείνει στις απαιτήσεις του ο κ. Παππάς απάντησε ότι « οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που θέλουν μία καινούργια συμφωνία με παραπάνω μέτρα να περάσουν την άποψη τους. Βεβαίως, δεν θα γίνει και το χατίρι όσων αυτήν τη στιγμή τοποθετούν τον εαυτό τους στο πολιτικό φάσμα ως τους προθύμους των νέων μέτρων. Κάποιοι δηλαδή και εννοώ την αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει θέση και λέει για τα παραπάνω μέτρα μπορεί να αρνείται ο Τσίπρας αλλά εδώ είμαι εγώ. Είναι προφανές ότι αυτό δεν αφορά τη δική μας επιλογή αφορά την επιλογή της ΝΔ, η οποία δεν έχει διδαχθεί τίποτα από το πρόσφατο παρελθόν».

«Η συμφωνία θα μπορούσε ήδη να έχει κλείσει και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κλείσει σύντομα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα – Καταστροφικό σενάριο για τη χώρα οι εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Η Αθήνα περιμένει πολιτική δήλωση και σήμα για επιστροφή της τρόικας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ