Ο Φάμελλος για την εκλογή Τραμπ: Να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές συμμαχίες

Την επόμενη μέρα της εκλογής Τραμπ, σχολίασε Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει τις καλύτερες δυνατές συμμαχίες, ενώ σημείωσε πως δεν είναι έως τώρα γνωστές οι θέσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ για την Ελλάδα.

«Πρέπει να πούμε ότι για μας το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών σε κάθε χώρα του κόσμου είναι αποδεκτό και σεβαστό, πρώτα από όλα γιατί βασική μας αρχή και κριτήριο είναι η υπεράσπιση και ενίσχυση της δημοκρατίας. Εμείς τα βασικά θέματα που θα βάζαμε σε οποιοδήποτε επίπεδο θα ήταν οι αρχές των κρατών να στηρίξουν την παγκόσμια προσπάθεια που πρέπει να γίνει για το θέμα της ειρήνης, της δημοκρατίας και για τα ζητήματα της εργασίας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προσθέτοντας:

«Από αυτό το πρίσμα θα κρίνουμε και τις επιλογές και τις θέσεις της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες από τώρα, για να αξιολογήσουμε αυτή τη στάση. Με τον κ. Ομπάμα είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για τα ζητήματα αυτά, που ήταν ενδιαφέρουσες και κρίναμε ότι ήταν προς όφελος της χώρας, και η συζήτηση για τα θέματα της ειρήνης, της εργασίας, τα κοινωνικά δικαιώματα και ιδιαίτερα στη χώρα μας τα ζητήματα της σχέσης μας με το ΔΝΤ, του χρέους, της εξόδου από το μνημόνιο».

Και συνέχισε ο ίδιος: «Εμείς θα πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα με βάση την εξωτερική μας πολιτική και τη νέα θέση που έχουμε στο διεθνές επίπεδο, έτσι ώστε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές συμμαχίες, για να ενισχύσουμε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, αλλά και σε επίπεδο υφηλίου να περιορίσουμε τις πολεμικές συγκρούσεις, την αμφισβήτηση της ειρήνης που είναι και το σημαντικότερο για την περιοχή μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ