Κουμουτσάκος: Στο ίδιο νόμισμα Τσίπρας και Βαρουφάκης

Γκρίζες διαπραγματεύσεις και επικίνδυνα παιχνίδια με τη δραχμή χρεώνει στον Πρωθυπουργό η ΝΔ, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να χαρακτηρίζει, μέσω του real.gr, τους Τσίπρα και Βαρουφάκη ως «δυο όψεις του ίδιου… νομίσματος».

«Καθήκον μας είναι να μην επιτρέψουμε τη συγκάλυψη» δηλώνει στο real.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος για τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ ως προς τις συζητήσεις που του μετέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα για την… εκτύπωση… δραχμών στη Ρωσία.

Η αφήγηση του Προέδρου της Γαλλίας, στο νέο του βιβλίο, διαψεύστηκε με χαλαρή διάθεση από το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω διαρροής κύκλων και όχι επίσημης ανακοίνωσης όπως πράττει καθημερινά η κυβέρνηση, προφανώς για να μην επηρεαστεί η ατζέντα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και η εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, όπως εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη ως «διπλή όψη του ίδιου… νομίσματος» και επαναφέρει, με έμμεσο τρόπο, το αίτημα – δέσμευση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει όλα όσα έγιναν στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μέχρι το δημοψήφισμα και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου στο real.gr:

«Τα όσα αποκαλύπτονται από το Παρίσι είναι συνταρακτικά. Επιβεβαιώνουν ότι στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015, υπήρξαν γκρίζα σχέδια και επικίνδυνα παιχνίδια με την τύχη της χώρας. Επιβεβαιώνουν, ακόμα, πως οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης ήταν 2 όψεις του ίδιου νομίσματος που μπορεί και να μην ήταν το ευρώ. Όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν πλήρως. Είναι καθήκον μας να μην επιτρέψουμε τη συγκάλυψη». 

Για τη ΝΔ, οι αποκαλύψεις Ολάντ αποτελούν μία ξεκάθαρη επιβεβαίωση για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος μετά από το πολιτικό του “διαζύγιο” με τον Αλέξη Τσίπρα υποστήριζε, με κάθε ευκαιρία, πως όλες οι συζητήσεις για το εναλλακτικό “σχέδιο Χ” της κυβέρνησης έγιναν υπό τις οδηγίες και την απόλυτη γνώση του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:

Ανάβει φωτιές διάλογος Πούτιν-Ολάντ για Τσίπρα και δραχμή – Διαψεύδει η Αθήνα

Η αποκάλυψη του Wikileaks για τον Τσίπρα και τον Κλίντον

Ο Καμμένος από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Θα κυβερνάμε μαζί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ