Εκλογές το 2019 και πολιτικό άνοιγμα ζητά η «Πλατφόρμα 2010»

Του Βασίλη Σκουρή 

Εξάντληση της τετραετίας και οργανωτικό και πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις που τον στηρίζουν ζητούν με κείμενό τους ενόψει του Συνεδρίου της Πέμπτης 40 μέλη της απερχόμενης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Ρένα Δούρου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Άγγελος Μανταδάκης, ο Γιάννης Μπενίσης, ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο Δημήτρης Μπίρμπας.

«Σε αυτή τη δύσκολη καμπή κι ενώ υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι η οικονομία θα επιστρέψει σύντομα σε θετικό πρόσημο, δεν δικαιολογούνται η εσωστρέφεια και οι ηττοπαθείς προσεγγίσεις. Τώρα είναι η ώρα για μια αριστερή επανεκκίνηση που διαγιγνώσκει, αξιολογεί και διορθώνει συλλογικά λάθη, αδυναμίες και ανεπάρκειες» τονίζεται στο κείμενο 7 σημείων και επισημαίνεται: «ο ΣΥΡΙΖΑ, για να πετύχει τους στόχους του, πρέπει να «ανοίξει» οργανωτικά και πολιτικά στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν. Να ακούσει και να προσπαθήσει να οργανώσει τις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν στις απανωτές εκλογικές μάχες από το 2012 ως σήμερα. 

Να απευθυνθεί σε όλες εκείνες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, που σήμερα έχουν επιλέξει να βρίσκονται εκτός πολιτικής (εξαιτίας της κρίσης Δημοκρατίας) και οι οποίες βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική τους έκφραση. Μια τέτοιου είδους διεύρυνση της βάσης του θα καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά πλειοψηφικό κόμμα, ενιαίο, με κατοχυρωμένες δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. Πολυφωνικό, με ιδεολογικά ρεύματα ιδεών, αλλά χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος που λειτούργησαν απωθητικά, αποκλείοντας και ενσωματώνοντας, χωρίς κλειστές ομάδες και προσωποπαγή καπετανάτα. Με σύνθεση απόψεων, ενιαία και αποτελεσματική δράση. Μιλάμε για ένα πραγματικό ενιαίο, αριστερό κόμμα ευθύνης, απόφασης και δράσης».

«Μονιμότερο Φόρουμ Διαλόγου»

Πιο σαφής είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης με άρθρο που δημοσιεύει στην «Αυγή» και μεταξύ άλλων τονίζει: «Είναι ανάγκη λοιπόν, αυτή την πολιτική συμμαχιών που ακολουθούμε στην Ευρώπη να την επιδιώξουμε και στην Ελλάδα. Με δυνάμεις του αντίστοιχου πολιτικού και κοινωνικού φάσματος. Σε συνέχεια της σχετικής πρόσκλησης, που έχει ήδη απευθύνει δημόσια ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνω το Συνέδριό μας να αποφασίσει τη συγκρότηση ενός μονιμότερου φόρουμ διαλόγου, των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με ευρύτερες δυνάμεις της ανανεωτικής Αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, με στόχο τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου στην ελληνική κοινωνία.

Η αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερία που χαρακτηρίζει την πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, και ακόμα περισσότερο το Ποτάμι, δεν είναι προοδευτική, δεν οδηγεί κεντροαριστερά, δεν οδηγεί ούτε καν στο δημοκρατικό κέντρο. Οδηγεί κατευθείαν στην αγκαλιά και στην επάνοδο μιας έξαλλης, ρεβανσιστικής Δεξιάς, νεοφιλελεύθερης, δέσμιας μεγαλοσυμφερόντων, γεμάτης με ακροδεξιά στελέχη στην ηγεσία της. Και αυτό έχουμε ιστορικό και δημοκρατικό καθήκον να το αποτρέψουμε».

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Λεβέντης: Η Γεννηματά έχει έρθει σε συμφωνία με τον Μητσοτάκη – Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Επιμένει ο Φίλης: Την ευθύνη για το μάθημα των Θρησκευτικών την έχει το κράτος – ΒΙΝΤΕΟ

Κουίκ: Τραγούδησα κι εγώ στο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ

 

σχολίασε κι εσύ