Διεύρυνση προς το κέντρο προγραμματίζει το Μαξίμου

Του Βασίλη Σκουρή

«Διεύρυνση» προς το κέντρο, ει δυνατόν και προς τα αριστερά, προγραμματίζει ο Αλέξης Τσίπρας, με σημείο αναφοράς το Συνέδριο του Οκτωβρίου, αλλά και-εν συνεχεία- με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Το Σάββατο και την Κυριακή συνέρχεται η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με την ομιλία του θα κηρύξει την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών, θα δώσει το στίγμα του Συνεδρίου, αλλά και θα αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα μιλήσει στη ΔΕΘ, αλλά και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου.

Η Κουμουνδούρου, όπως έγραψε την Κυριακή η Realnews, συγκροτεί Επιτροπές Στήριξης ενόψει του Συνεδρίου, τόσο κεντρικά, όσο και ανά νομό, με τα ονόματα να ανακοινώνονται το αμέσως προσεχές διάστημα. Η Κεντρική Επιτροπή Στήριξης θα αποτελείται από περίπου 70 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες της “R”, θα είναι οι Φώτης Κουβέλης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι Δήμαρχοι Νίκαιας-Ρέντη Γιάννης Ιωακειμίδης, Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί και άλλοι, που έως τώρα δεν ανήκαν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κινήσεις «διεύρυνσης» ουσιαστικά θα πραγματοποιηθούν και με την Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου για επικεφαλής προορίζεται – όπως έχει γράψει η “R” – ο υπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, γνωστός και από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε παίξει στη διαμάχη για τις ταυτότητες επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Πρόθεση, μάλιστα του Μαξίμου είναι στην Επιτροπή να συμμετάσχουν και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Πέτρος Παραράς, ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης, αλλά και ο νέος Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κώστας Μενουδάκος, καθώς και ο Γιώργος Σωτηρέλλης.

Οι κινήσεις «διεύρυνσης» του κυβερνητικού σχήματος, μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστούν και με τον ανασχηματισμό, ο οποίος έχει ήδη προαναγγελθεί για μετά το Συνέδριο του Οκτωβρίου, καλά πληροφορημένες πηγές, ωστόσο, δεν αποκλείουν να πραγματοποιηθεί και στα τέλη του έτους, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Το Μαξίμου, με τη συγκεκριμένη στρατηγική, ελπίζει να αποφύγει την πολιτική απομόνωση, σε μια πολύ δύσκολη γι’ αυτό συγκυρία, με το περιβάλλον μάλιστα να καθίσταται δυσμενέστερο εφόσον, όπως όλα δείχνουν, η ύφεση συνεχιστεί και τον χειμώνα. Άλλωστε, το θέμα των εσόδων, αποτελεί μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση, όπως και η έναρξη της συζήτησης για απομείωση του ελληνικού χρέους.

Σε αυτό το κλίμα, πάντως, η Κουμουνδούρου θεωρεί ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το μήνυμα με την εγγραφή περίπου 9.000 νέων μελών ενόψει του Συνεδρίου. Επίσης, με δεδομένες τις αντιδράσεις για τις καταστατικές αλλαγές, αυτές δεν θα συζητηθούν στο επικείμενο Συνέδριο, αλλά σε νέο, έκτακτο Καταστατικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα του 2017.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Συγχαρητήρια του Παυλόπουλου στον Τριανταφύλλου για το ασημένιο μετάλλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ